Proti vedoucímu Písku jsme vedli, dorazit se nám ho nepodařilo. Soupeř nakonec otočil skóre a bral šestou výhru v řadě.

čtvrtek 26. ledna 2023 / Redakce

Chebáci vyslyšeli naše "volání o pomoc" v bitvě o play off a ochozy "rokle" se zaplnily na všední den výbornými čtyři stovkami fanoušků.

Vynikající první třetina, ale pouze remízový stav

První třetinu jsme odehráli proti vedoucímu Písku, který přijel s pěti výhrami v řadě - výborně! Hned ve 3. minutě jsme využili signalizovanou početní výhodu, nahození Michaela Čejky tečoval před brankou Honza Nekvinda. S množství dalších šancí jsme ale nic nevytěžili a místo dvou, nebo tříbrankového vedení jsme odcházeli poprvé do kabin za stavu 1:1. Hosté totiž dokázali využít své přečíslení po srážce našich hráčů s rozhodčím na naší útočné modré čáře!

Znovu jdeme do vedení, ale soupeř otáčí skóre

Ve druhé dvacetiminutovce se nám ještě jednou podařilo strhnout vedení na svou stranu, v oslabení předvedl útočný výpad Petr Rozhon a zakončení Marka Konáška dorazil do písecké klece Vojta Šik - 2:1!

Jenomže přišla další dvě naše oslabení a obě za smolné vyhození puku mimo ledovou plochu. Hlavně to druhé bylo hodně kuriozní. Náš obránce nahazoval secvičenou akcí kotouč až na zadní mantinel v útočním pásmu, ale trefil síť a musel ven. Toto oslabení jsme už neustáli - 2:2. A aby těch sítí nebylo málo, poté co jsme reklamovali její zásah v našem obranném pásmu hosté udeřili potřetí - 2:3!

Puk končí na horní tyčce, naopak hosté odpovídají gólem 35 vteřin před druhou sirénou

Tady ještě byla šance na zvrat. Měli jsme další příležitosti, závary, parádní zakončení předvedl David Varvařovský, kdy si prohodil puk pod bruslemi, nastřelili jsme horní tyčku, ale 35 vteřin před sirénou jsme nepohlídali na našem brankovišti dorážku a Jihočeši odskočili na 2:4.

Ve třetí třetině marná snaha o dorovnání stavu

Ve třetí třetině jsme to ještě chtěli zkusit, "zatlačili trochu na pilu", ale hned v úvodu hosté po naší chybě posunuli stav na rozdíl tří gólů - 2:5. Naše snaha vyústila ve snížení necelé tři minuty před koncem z hole Davida Trošky, následná hra bez brankáře nám kromě šancí nic nepřinesla.

Fanouškům děkujeme za podporu!

Bojujeme dál. V sobotu se vypravíme na led posledního Hronova a potom již ve středu na Winter Classic do Stříbra proti celku Klatov.

HC STADION CHEB - IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 3:5 (1:1, 1:3, 1:1).

Branky: 3. Nekvinda (Čejka, Shikut), 27. Šik (Rozhon, Konášek), 58. Troška (Krutina) – 13. Chocholoušek (Koupal), 30. Volf (Hanus, Matiášek), 36. Cícha (Radoš), 40. Novotný (Hrakholski, Cháb), 43. Brož (Novák, Macháček)

Stadion: Kašpar (Tichon) – Stejskal, Kořán, Shikut, Troška, Šik, Iakhanov, Krutina, Strýček – Šťastný, Filippenko, Čejka, Vrtek, Varvařovský, Fečo, Shafeev, Rozhon, Nekvinda, Konášek, Prošek
Písek: D. Novák (Polhorodnik) – Turek, F. Novák, Pavlát, Cícha, Radoš, Brož, Hanus – Matiášek, Novotný, Chocholoušek, Macháček, Březina, Koupal, Volf, Cháb, Hollar, Hrakholski, Pouzar

Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Goltsch

Diváci: 400.