Přiblížit k play off se nám nepodařilo, v Hronově jsme padli 5:3

neděle 29. ledna 2023 / Redakce

V 5. kole nadstavby jsme zamířili na led posledního Hronova bez obránců Vojty Šika a Honzy Strýčka. Na jejich místo se tak posunul Michal Fečo a do boje jsme vypustili nekompletní čtyři útočné formace.

Kuba Kašpar zlikvidoval brejk a tak jsem mohli jít do vedení

Kuba Kašpar sice musel ve 3. minutě likvidovat brejk Bačkovského, ale ve 12. minutě jsme šli do vedení, když po průniku a střele Petra Rozhona zaúřadoval svým celkově 30. gólem za Stadion Radek Prošek - 0:1.

Domácí obrat během 38 vteřin

Vedení nám ale vydrželo pouze 2,5 minuty - potom přišel během 38 vteřin hronovský obrat a rázem jsme prohrávali 2:1. Od začátku velmi aktivně hrající domácí vycítili šanci. V závěru první třetiny jim po indviduální akci Radka Proška pomohl pořádný kus štěstí, střela prošla mezi betony a od tyčky putovala pod gólmana Hronova.

Petr Rozhon ve vlastním oslabení dorovnal stav

Dorovnat na 2:2 se nám podařilo ve druhé třetině při vlastním oslabení. Při buly v útočném pásmu si Petr Rozhon hodil kotouč za brusle svého protivníka na vhazování a pohotovou střelou překvapil domácí!

Gólman Hronova vytáhl parádní zákroky a domácí z protiútoku udeřili

V polovině zápasu se potvrdilo pravidlo nedáš - dostaneš. Brankář Hronova betony likvidoval "dvoustřelu" Michala Feča a Vládi Vrtka a náš vzrůstající tlak z protiútoku ukončil střelou na bližší tyčku Poppel - 3:2!

Inkasujeme v naší přesilovce

Na začátku třetí části jsme mohli duel znovu zremízovat při naší přesilové hře, ale po domácím vyhození puku do našeho rohu jsme zapomněli před brankou na dojíždějícího zcela osamoceného Bačkovského a bylo to 4:2.

Snižujeme v power play, vyrovnat se nám nepodařilo

V posledních deseti minutách zápasu jsme si vytvořili velký tlak. Snížit se nám ale podařilo až minutu a půl před koncem Šimonem Krutinou při hře bez brankáře. Vyrovnat se nám už nepovedlo, naopak vteřinu před klaksonem jsme inkasovali popáté.

Tabulka zůstává stejná, na play off chybí 7 bodů

Písek porazil Benátky a ty zůstavají na 50ti bodech. Děčín dokázal doma proti celku Řisut otočit z 0:3 na 7:4 a má 49 bodů. My na čtvrtém místě máme 43 bodů. Ztráta na play off tedy zůstává 7 bodů, do konce nadstavby chybí ještě 9 kol.

Ve středu Winter Classic ve Stříbře

To nejbližší nás čeká ve středu ve Stříbře, kde se pod otevřeným nebem utkáme s Klatovy.

HC WIKOV Hronov - HC Stadion Cheb 5:3 (2:1, 1:1, 2:1).
Branky a nahrávky: 15. Achmetianov (Voňka), 15. Hovsepjan (Subbotin, Zámečník), 33. Poppel (Hovsepjan, Zachariáš), 46. Bačkovský (Hovsepjan), 60. Štrombach – 12. Prošek (Rozhon), 26. Rozhon, 59. Krutina (Vrtek, Čejka)

Hronov: Cinka (Gazizov) – Pavelka, Žaba, Veselý, Zachariáš, Voňka, Amirov – Hovsepjan (A), Achmetianov, Subbotin, Štrombach (A), Przybyla, Bon, Kocián, Zámečník, Poppel (C), Bačkovský. Trenér: Jan Pavelka.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Šikut, Iachanov, Stejskal – Fečo, Rozhon, Prošek, Krutina, Šťastný, Šafejev, Filippenko, Nekvinda (A), Čejka (A), Konášek, Vrtek (C), Klíma. Trenér: Petr Nekvinda.