Winter Classic ve Stříbře: Navzdory ztíženým podmínkám... Zvítězilo naše odhodlání. Šli jsme tam a nekompromisně si vzali tři body

pátek 03. února 2023 / Redakce

Winter Classic? No jasně! Když dorazila klatovská úvaha, neváhali jsme ani minutu, nabídku přijali a začali se těšit. Kdo by nechtěl hrát Winter Classic!

edeme si pro vítězství

Později jsme se museli trochu krotit a připomínat si, že bojujeme pořád o play off a hrajeme tedy o velmi důležité body, které se nám v posledních zápasech trochu rozkutálely. Teď si je potřebujeme vzít zpět. Do 70 kilometrů vzdáleného Stříbra jsme jeli v plné "palbě" i s Davidem Varvařovským a posilou v trenérském štábu Jaromírem Carvanem.

Rozbruslení s kulichem na hlavě

Klatovy si daly pro jistotu trénink den předem, my jsme zase jeli v den utkání tak rychle, že jsme na místo činu dorazili skoro tři hodiny před zápasem. Na rozbruslení někteří borci odložili helmy a nasadili si klubové kulichy a samozřejmě nesměly chybět pomalované obličeje.

Špatné osvětlení? Neotravuj gólmane...

Obavy z nedostatečného umělého osvětlení se naštěstí brzo rozplynuly (problémy dělalo jenom gólmanům – to je ale zvláštní sorta - nějak si s tím poradí).

Všechno musíš říkat třikrát! A super čerstvé ovoce...

Trenéři museli všechno říkat hráčům třikrát, ne že by kluci neposlouchali, ale s každým pokynem museli oběhnout všechny tři buňky, které jsme měli místo kabin. A občas jsme se museli přepočítat jestli už šly všechny tři kabiny na led a třeba někdo během půlhodinové přestávky neusnul (nakonec byli přestávky kratší - domácí rolbaři předvedli super práci). Naběhali se i kustodi, ti ale zase připravili super čerstvé ovoce, to se totiž nevešlo do buňky a tak se připravovalo venku - na čerstvém vzduchu, jednou sice někam odlétlo (vítr), ale my jsme si ho hezky zase posbírali (na nás si nepřijdou).

Utkání se blíží, přichází se podívat děšť, který už tu zůstane...

Winter Classic lákal i mocnosti ovládající počasí, k silnému větru se krátce před začátkem přišel podívat také déšť, který se během celého občas střídal se zmrzlým sněhem (asi si nechtěli nechat zápas ujít). A vrstva vody na ledě pomalu přibývala... Později se hrálo na "zmrzkách" nedovolující nějaké super technické kombinace. Ale naše odhodlání bylo obrovské, bylo to cítit už před zápasem, potom jsme se konečně vydali bitvě pod širým nebem vstříc.

Jdeme na to, za mohutné podpory našich fanoušků!

Napochodovali jsme přes bufet a skrz stojící fanoušky na naší střídačku. A tam vůli po výhře ještě umocnil další důležitý faktor. El Clásico, Bazaly, nebo co to bylo.... Prostě mocné uvítání z valu naproti, mohutné skandování, vlajky a tmou umocněná pyroshow s dýmovnicemi naší Eger bandy. My jsme věděli, že tam budou, ale tady to... Diváků nakonec přišlo méně než se původně čekalo, z 250 příchozích, ale byla nejméně třetina těch Chebských. A nutno říct, že si všichni příznivci vytrpěli v nepříznivém počasí své.

Soustředěným výkonem jsme Klatovy porazili 5:0!

Dali jsme se do toho a po gólech Marka Konáška a Radka Proška vyhráli první třetinu 2:0. Domácí začali vypadat trochu otráveně. My jsme si navzdory počasí šli za svým, ve druhé části zvýšili Vláďou Vrtkem na 3:0 a přestáli oslabení včetně dvojnásobného. Bylo jasné, že tady to nepustíme. Naše hra slavila úspěch. Ve třetí se ještě trefil Šimon Krutina a Venca Stejskal, k tomu Kuba Kašpar udržel čisté konto. Hotovo. Dobojováno. 5:0. Tři body.

V sobotu doma s Jabloncem...

A v sobotu zase zpátky k utkání pod střechu. V naší rokli budeme hostit Jablonec a čeká nás další velmi důležitý zápas. (Pokud nás vedení nevyžene někam na otevřený zimák, když se tam tak dařilo).

Poděkování

Za Winter Classic patří poděkování všem našim příznivcům, kteří nás přijeli do Stříbra podpořit, Klatovům za pozvání a pořadatelům ze stříbrského zimáku za výbornou práci a přívětivost.

SHC KLATOVY - HC STADION CHEB 0:5 (0:2, 0:1, 0:2).

Branky: 5. Konášek (Shafeev, Fečo), 8. Prošek (Rozhon), 33. Vrtek (Šik, Krutina), 47. Krutina (Čejka, Vrtek), 60. Stejskal (Prošek, Konášek)

HC Klatovy: K. Kolář (T. Mečl) — J. Walter, T. Pánek, A. Šilhán, V. Kremláček, S. Vajner, J. Houfek, F. Kovářík — M. Prokop, A. Matoušek, V. Kvasnička, J. Beníšek, D. Kaiser, J. Beránek, F. Kolář, D. Čech, J. Roubal, A. Ženíšek HC Stadion Cheb: J. Kašpar (N. Tichon) — V. Stejskal, P. Kořán, A. Shikut, D. Troška, V. Šik, V. Iakhanov, J. Strýček — P. Šťastný, N. Filippenko, M. Čejka, V. Vrtek, D. Varvařovský, M. Fečo, E. Shafeev, P. Rozhon, J. Nekvinda, Š. Krutina, M. Konášek, R. Prošek, R. Klíma
Rozhodčí: Daniel Kraval — Michal Rubáš, Sebastien Hradil
Diváci: 250