Po hodech přišla bída, na Jablonec jsme vyzrát nedokázali. Doma si připisujeme porážku 1:2

neděle 05. února 2023 / Redakce

Play off se vzdaluje Nebudeme si nic nalhávat. Sedm kol před koncem již máme jistotu záchrany, ale play off se nám začíná pořádně vzdalovat. V této chvíli ztrácíme na Benátky 9 a na Písek 11 bodů.

Po jasné výhře nad Klatovy přišla domácí porážka

Po jasné výhře ve Winter Classic nad Klatovy 5:0 zamířil do naší rokle předposlední Jablonec, který bojuje s Hronovem o záchranu. Dva naše předchozí vzájemné duely šly až do samostatných nájezdů a hodně podobné to bylo i tentokrát, bohužel s hořkým koncem pro nás.

Bez Rozhona a Varvařovského

Oproti předchozímu duelu nám chyběl s jednozápasovou stopkou Petr Rozhon a o víkendech není k dispozici ani karlovarský junior David Varvařovský.

První třetina: Dominance Jablonce

V první třetině ale na našem ledě jasně dominoval soupeř. Vlci hráli hned tři přesilovky (my žádnou) a tu druhou v 6. minutě využili Hadem, který schoval svou střelu za změť hráčů před sebou - 0:1. Přesto mohlo být na koci první dvacetiminutovky srovnáno, Radek Prošek vybídl ke skórování Marka Konáška, ale ten střelou "z první" minul prázdnou klec!

Druhá třetina: rychlé srovnáváme, obraz hry se otočil, ale bez výsledku

Od druhé části se obraz hry zcela otočil. Hned po 57 vteřinách ukázal svůj "hokejový čuch" Vláďa Vrtek, počkal si na levém mantinelu na vyhozený puk zpoza branky Jablonce a došel prakticky až do branky - 1:1!

Nedokážeme dát gól, naopak znovu udeřuje Jablonec

Prakticky až do konce utkání se "hrála stejná písnička". Naše marná snaha stržení zápasu na naší stranu a urputná hra Jablonce. Ve druhé třetině jsme hráli čtyři početní výhody (Jablonec žádnou) - bez výsledku. Na začátku třetí třetiny, ve 44. minutě, hosté po ojedinělé akci udeřili - 1:2. My jsme měli ještě další dvě přesilovky, opět bez využití.

Zkoušíme powerplay

Dvě a půl minuty před koncem jsme ještě zkusili při buly v útočném pásmu hru bez brankáře, sudí nám ale tuhle výhodu vzápětí sebral vyloučením Radka Proška a na vyrovnání jsme za těchto okolností už dosáhnout nemohli.

Další program: venku Řisuty, doma Děčín

Ve středu se vypravíme do Slaného, na led HC Řisuty, doma budeme hrát opět v sobotu proti třetímu Děčínu. A naši soupeři v boji o play off? Benátky jedou do Jablonce a hostí Klatovy. Písek se vypraví do Klatov a do Hronova a Děčín zamíří do Hronova a k nám.

HC STADION CHEB - HC VLCI JABLONEC 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).
Branky: 21. Vrtek (Krutina, Strýček) – 6. Had (Pavlů, Maďar), 44. Jursa (Švík, Had)

Stadion: Kašpar (Tichon) – Troška, Kořán, Iakhanov, Shikut, Šik, Strýček (C), Stejskal – Vrtek, Shafeev, Prošek, Krutina, Fečo, Čejka (A), Nekvinda (A), Šťastný, Konášek, Filippenko, Klíma. Trenér: Petr Nekvinda.
Jablonec: Jelínek (Horák) – Abraham, Macurák, Had, Duschka, Meisel – Brokeš (A), Kačírek, Strnad – Pavlů (C), Folda, Maďar (A) – Jursa, Švík, Bouřil. Trenér: Jan Šuráň.
Rozhodčí: Trnka – Štěpánek, Thuma. Vyloučení 6:6, využití: 0:1. Diváci: 280.