Do rokle se derou Medvědi z Děčína…

sobota 11. února 2023 / Redakce

Nadstavba - díl číslo 9 Po porážce na hřišti Řisut nás čeká Děčín. A to nebude vůbec jednoduchá práce. V nadstavbě totiž děčínští Medvědi ukazují svou formu. Z osmi zápasů hned šest vyhráli. My máme bilanci právě opačnou, dvě výhry a šest porážek. Prim v týmu ze severu Čech hraje David Tůma, který vloni nastupoval v první lize za Baník Sokolov. Zdárně mu sekunduje Tomáš Nezbeda, Tomáš Faigl, nebo zkušený veterán z Litvínova Michal Trávníček.

Vzájemná bilance: V základní části naše dvě výhry, v prvním utkání nadstavby triumfoval Děčín

V základní části jsme dokázali Děčín dvakrát porazit. V prvmím utkání jsme Medvědy doma deklasovali 8:1, ve druhém na severu Čech jsme doslova urvali výhru 4:3 gólem 28 vteřin před koncem.
V nadstavbě jsme ale v Děčíně po přetahované padli 5:4. Teď je tedy nejvyšší čas si zase vzít body zase zpět.

Bez Feča a Strýčka....
K dispozici dnes stále nebude útočník Michal Fečo. K tomu v kolonce absentérů přibude z důvodů zranění i kapitán Honza Strýček. Naopak se do sestavy vrací Patrik Šťastný a k dispozici bude tentokrát i forvard David Varvařovský.

Postavení týmů v tabulce
Děčín je na třetím místě se čtyřbodovou ztrátou na play off. Nám chybí na čtvrtém místě na vyřazovací boje šest kol před koncem bodů 11.

Po porážce v Řisutech vystřídal kouče Petra Nekvindu Jaromír Carvan
Ve středu jsme v 8. kole nadstavby prohráli ve Slaném s celkem HC Řisuty 7:3. Byla to již šestá porážka v nadstavbě (z osmi duelů), vedení HC Stadion Cheb proto sáhlo ke změně, které mají mužstvo znovu nastartovat. Prezident klubu David Speierl: „Přistoupili jsme ke kroku, který není moc populární, ještě jednou jsme sáhli do realizačního týmu a s nelehkým srdcem jsme odvolali trenéra Petra Nekvindu. Po špatných výsledcích a výkonech v posledních zápasech jsme dospěli k tomu, že mužstvo potřebuje ještě nový impuls, aby hlavně našim fanouškům ukázalo, že nám zbytek sezony není lhostejný a že se ještě porveme, když ne o play off, i když to teoreticky ještě také není ztracené, tak o body a hlavně o jejich přízeň. Už proti Děčínu chceme ukázat, že kluci když chtějí, tak to dokážou. Naši fanoušci vnímali, že jsme neprohrávali se ctí tak jako v základní části, kdy tam kluci skákali do střel a fanoušci je i po prohraných zápasech vyvolávali třikrát zpátky na led. K tomu se chceme vrátit, k nasazení, k bojovnosti,“ vysvětlil David Speierl.

Znovu budeme soutěžit o ceny
O první přestávce proběhne divácká soutěž o ceny s partnerem OZZY PC, ve druhé pauze se potom bude tradičně losovat o ceny s RADEGASTOVNOU a SKI AREÁLEM BUBLAVA.

Utkání začíná v 18 hodin.