S Děčínem jsme dvoubrankové vedení do vítězného konce nedotáhli, teď nás čeká zápas v Písku

úterý 14. února 2023 / Redakce

Proti Děčínu jsme výsledkové trápení nepřerušili Poprvé s novým koučem Jaromírem Carvanem jsme v sobotu naskočili do domácího utkání proti Děčínu. Výborně jsme odehráli první třetinu, ve které jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Ve 4. minutě nás poslal do vedení svým premiérovým gólem v našem dresu Nikita Filippenko, kterého našel zpoza branky po svém výpadu David Troška. Ve 13. minutě zvýšil na 2:0 Petr Rozhon.

Jenže ve druhé části se hostům podařilo rychle srovnat stav, když se během minuty a půl trefili dvěma střelami od modré čáry, jednou přesný zásah pod horní tyčku, podruhé prošla za Nira Tichona, který tentokrát zastoupil zraněného Kubu Kašpara, tečovaná střela. V následné přetahované o vítězný gól byli nakonec úspěšnější Děčínští, kteří 5 a půl minuty před koncem strhli vedení na svou stranu a nám se již v power play vyrovnat nepodařilo, naopak jsme inkasovali počtvrté.

V dalším kole nadstavby míříme do Písku

V 10. kole nadstavby nás čeká duel v Písku. S tím máme zatím lepší vzájemnou bilanci. V základní části jsme doma písecké Krále porazili 5:4 po samostatných nájezdech. Radovali jsme se i po utkání na jihu Čech, kde jsme vyhráli 5:3. V nadstavbě jsme ale doma Písku podlehli stejným výsledkem.

Teď nás tedy čeká poslední, čtvrtý vzájemný duel sezony. Písek je v tabulce na druhém místě, když ho přeskočily Benátky a na svém kontě má 58 bodů, my na čtvrté příčce o 12 méně. Z vysněného postupu do play off nám pět kol před koncem zbyla pouze teoretická šance. Samozřejmě ale chceme posbírat ještě co nejvíce bodů a vybojovat v naší třetí sezoně ve druhé lize co nejlepší umístění.

Obejít se budeme muset bez pracovně zaneprázdněného Patrika Šťastného a také Michaela Čejky za potyčku po posledním utkání s děčínským "divákem" (respektive provokujícím bývalým spoluhráčem Nikolajem Parshakovem).

Zápas začíná na jihu Čech v 18 hodin.