Debakl v Písku.

čtvrtek 16. února 2023 / Redakce

V Písku bez šestice ze základní sestavy... Kuba Kašpar, David Troška, Vojta Šik, Michael Čejka, Patrik Šťastný, David Varvařovský. To je výčet hráčů, kteří s námi neodcestovali do Písku.

Aktivní první třetina, ale ...chyby, nedůslednost a tříbrankové manko

Rozhodnuto bylo prakticky po první třetině. Tu jsme neodehráli úplně špatně, ale přesto jsme si v ní dokázali "vytvořit" tříbranké manko. Již ve 2. minutě sice poslali sudí ven přísně za hákování Šimona Krutinu. Hlavní šanci v našem oslabení jsme měli my, přečíslení Radka Proška s Honzou Nekvindou jsme ale v úvodní gól zápasu nepřetavili. Byli jsme nebezpeční, tlačili se do domácí branky, jenže v 8. minutě střelu od modré čáry zastavil před brankou svou nepovedenou tečí Pavlát, dokázal se ale rychle zorientovat a bekhendem stačil kotouč posunout do naší klece - a prohrávali jsme 1:0.

Vzápětí jsme mohli srovnat v přesilovce. To se nepovedlo a ve 14. minutě využil své neobsazení písecký Volf, který si sjel na osu a "z první" propálil Nira Tichona - 2:0!

V 17. minutě nás vrátil do hry Vláďa Vrtek, který v útočném pásmu dobře přečetl rozehrávku domácích a přesnou střelou mezi betony nedal šanci Křížovi zasáhnout - 2:1.

Přitlačili jsme na pilu, po tvrdých zákrocích Radka Nerada (ten posílil naší obranu, zkoušeli jsme ho již v létě), Honzy Strýčka a Andreje Shikuta domácím začaly téct nervy, jenže dvojitý faul na Honzu Nekvindu rozhodčí neviděl, jeho oplácení však ano a Písku stačilo pouze 6 vteřin na využítí své početní výhody - 3:1!

Ještě pořád hratelný výsledek jsme ale odmítli 42 vteřin před vypršení první dvacetiminutovky, kdy se po naší chybě ve středím pásmu v signalizované výhodě dostal sám před Nira Tichona Chocholoušek a bylo to 4:1!

Nevyužité přesilovky, poté domácí odskočení a dvě bitky

Druhou třetinu jsme začali stejně "parádně". Získali jsme sice přesilovou hru, ale místo snížení jsme vyprodukovali domácí gól a po další nevyužité početní výhodě jsme inkasovali již pošesté - 6:1.

Následně zamířil do sprch po bitce Viktor Iakhanov, když ztrestal seknutí Macháčka s půlmetrovým nápřahem do betonů našeho gólmana a ven šel vzápětí i Radek Prošek, kterého rovněž neponechal chladným faul na svého spoluhráče.

Dohrávaný zápas...

V rozhodnutém utkání jsme inkasovali ještě třikrát a definitivně tak ztratili i teoretickou šanci na postup do play off. Do konce chybí čtyři kola a my máme před sebou psoeldní dva domácí zápasy, v sobotu proti Hronovu a ve středu se rozloučíme utkáním s Klatovy. Poté si ještě odskočíme do Jablonce a Benátek.

IHC Králové Písek - HC Stadion Cheb 9:1 (4:1, 4:0, 1:0).
Branky: 8. Pavlát (Hrakholski, Pouzar), 14. Volf (Březina, Hanus), 18. Volf (Hanus, Matiášek), 20. Chocholoušek (Hollar), 22. Pouzar (Hanus, Hrakholski), 28. Hrakholski (Hanus), 33. Hrakholksi (Hanus, Cháb), 40. Březina (Volf, Matiášek), 58. Pavlát (Volf, Březina) – 17. Vrtek

Písek: Kříž (Novák) – Dvořák (C), Kurfürst, Hanus, Radoš, Pavlát, Novák, Turek – Volf (A), Brož, Koupal, Březina (A), Macháček, Hrakholski, Matiášek, Cháb, Hollar, Novotný, Pouzar, Chocholoušek.Trenér: Tomáš Matušík.

Stadion: Tichon (Chlad) – Strýček (C), Nerad, Iakhanov, Shikut, Kořán, Stejskal – Klíma, Prošek, Konášek, Krutina, Nekvinda (A), Rozhon, Shafeev, Fečo, Vrtek, Filippenko. Trenér: Jaromír Carvan.
Rozhodčí: Glanc – Žídek, Hradll. Vyloučení: 4:6, využití: 2:0. Vyšší tresty: 2:2 (Pouzar, Macháček, Prošek, Iakhanov).
Diváci: 280.