55 vteřin před koncem vrátil vítězství na naší stranu kapitán Honza Strýček, Hronov jsme poslali do baráže o udržení

neděle 19. února 2023 / Redakce

Tomuhle utkání asi nic nechybělo, slušná návštěva, výborná atmosféra, dramatické momenty, hromadná bitka a vítězná tečka!

Tři a půl minuty do konce, vedeme 4:3, ale rozhodší poskytuje Hronovu šanci na vyrovnání, když posílá na trestnou lavici Václava Skuhravého. Tomu se to vůbec nelíbí a dává to hlasitě najevo. Hosté bojující o záchranu potřebují nutně body a podepírají svou přesilovku odvoláním brankáře. V oslabení máme několikrát kotouč na holi, ale míjíme prázdnou klec Hronova. A za chvíli toho můžeme litovat. Tři vteřiny po návratu Vency Skuhravého na led totiž inkasujeme! To je šok! 4:4. Do třetí sirény chybí minuta a 21 vteřin.

V utkání jsme prohrávali už 1:3, dvěma slepenými góly ve druhé třetině se nám podařilo během 15 vteřin srovnat na 3:3 po trefách Vojty Šika a Honzy Nekvindy. Na začátku třetí třetiny potom dokonal obrat Petr Rozhon. Byli jsme blízko výhry. Teď je vše jinak.

Ještě to ale nevzdáváme. Vybojujeme útočné pásmo a Honza Strýček po nabídce Petra Rozhona prostřeluje z kruhu svým pokusem 55 vteřin před koncem hronovského gólmana- 5:4!

"Chtěli jsme konečně ukončit sérii proher a věřili do konce, že se nám podaří vyhrát. Roza mi to krásné nahrál na kruhy a se štěstím to tam spadlo. Ukázali jsme, že když hrajeme až do poslední sekundy, tak jsme schopní tu výhru urvat. Jak se říká, i slepá veverka někdy najde oříšek," okomentoval chebský kapitán situaci a svůj vítězný gól.

Osm vteřin před koncem ještě vypukla mezi mantinely série potyček po napadení Michala Feča (po odpískání), které šli "pomstít" Michael Čejka a Honza Nekvinda, nakonec svedl pěstní souboj s protihráčem Vojta Šik a svého soupeře vysvlékl z dresu.

Samostatnou kapitolu zapsala karlovarská legenda Václav Skuhravý, ten si zahrál se svým synem Matějem a aby toho nebylo málo, v 17. minutě dokonce obstaral úvodní gól Stadionu. Za asistence Vojty Šika a ... ano, syna Matěje.

"Jsme rádi, že nám Venca přišel pomoct a všichni kdo utkání sledovali viděli, že byl na ledě vidět a slyšet. Projevili se jeho velké zkušenosti z extraligy, kde má odehráno přes 1000 utkání. Pomohl nám i super úspěšností na vhazování, vstřelil i gól. Takže si dovolím říct, že kdyby potrénoval, tak by mohl být stabilní člen mužstva," zhodnotil vystoupení Vency Skuhravého Vojta Šik.

Ve středu přivítáme v posledním domácím utkání Klatovy.

HC Stadion Cheb - HC Wikov Hronov 5:4 (1:2, 2:1, 2:1).

Branky: 17. Skuhravý (Šik, Skuhravý), 37. Šik (Konášek, Kořán), 37. Nekvinda (Vrtek), 42. Rozhon (Prošek, Strýček), 60. Strýček (Rozhon, Botoš) – 13. Zámečník (Putz), 20. Poppel (Pavelka, Akhmetianov), 21. Putz (Hovsepyan, Amirov), 59. Akhmetianov (Putz, Štrombach)

Stadion: J. Kašpar (N. Tichon) — V. Stejskal, P. Kořán, A. Shikut, D. Troška, V. Šik, J. Strýček — N. Filippenko, M. Čejka, V. Vrtek, D. Varvařovský, M. Fečo, V. Skuhravý, E. Shafeev, P. Rozhon, M. Skuhravý, J. Nekvinda, M. Konášek, J. Botoš, R. Prošek.

Hronov: J. Tichý (A. Lequin) — M. Veselý, R. Amirov, J. Pavelka , D. Salnikov, M. Zachariáš, J. Exner — A. Subbotin, N. Hovsepyan, M. Bon, O. Zámečník, A. Kubeček, D. Putz, P. Poppel, A. Akhmetianov, F. Štrombach
Rozhodčí: Václav Kosnar — Radim Charvát, Filip Sýkora
Diváci: 357.