Třetí výhra v řadě, vyloupili jsme vlčí doupě v Jablonci

neděle 26. února 2023 / Redakce

Na severu Čech jsme v předposledním utkání druholigové sezony začali výborně. Navíc hned ve 3. minutě Michael Čejka po vyhrané buly v pádu naservíroval kotouč na Vláďu Vrtka a náš nejlepší střelec nabídku zužitkoval - 0:1. Dál jsme pokračovali v tlaku, domácí měli velké problémy a jejich naděje držel gólman Jelínek. Dvakrát stál sám proti Michaelu Čejkovi, betonem zachraňoval akci agilní dvojice Radek Prošek - Petr Rozhon, hodně práce mu udělal střela Petra Kořána... Potom ale přišel rychlý zlom. A ve druhé polovině první třetiny domácí několikrát zaoperovali v našem obranném pásmu a rázem vedli 3:1!

Nepříznivým vývojem jsme se ale nenechali deprimovat. Druhou dvacetiminutovky jsme zahájili nastřelenou horní tyčkou. Vykoledovali si dvě přesilové hry...Ty jsme sice nevyužili, ale naopak v našem oslabení ujel Vojta Šik, ten ještě na brankáře Jablonce nevyzrál, ale v další přesilovce Vlků již byl úspěšnější Honza Nekvinda, kterému přistrčil puk do brejku Michal Fečo a střelou mezi betony snížil na 3:2. To svítila 36. minuta a ve 39. minutě už bylo srovnáno, když ukázal parádní koncovku po přistrčení černé gumy od Michaela Čejky Vláďa Vrtek - 3:3!

Na začátku třetí třetiny nám ještě jednou zatrnulo, když domácí znovu strhli vedení na svou stranu - 4:3. V 52. minutě ale zakončil náš rychlý protiútok na brankovišti obránce Petr Kořán po asistenci Vojty Šika a Honzy Nekvindy. A o minutu později šokoval jablonecké příznivce Venca Stejkal svým vrácením projektilu na branku, kdy náš dlouhý nápor v útočné třetině skončil vítězným gólem - 4:5. Výhru potom pečetil do opuštěné klece při power play Honza Nekvinda po "dobrých očích" Vládi Vrtka.

Duel s množstvím šancí jsme si tak vzali my a ve středu se rozloučíme s druholigovou sezonou zápasem v Benátkách.

HC VLCI JABLONEC _ HC STADION CHEB 4:6 (3:1, 0:2, 1:3).
Branky a nahrávky: 11. Maďar (Matějka), 16. Matějka (Švík, Maďar), 16. Foerster (Jursa, Duschka), 43. Had (Kollert, Foerster) – 3. Vrtek (Čejka), 36. Nekvinda (Fečo, Šik), 39. Vrtek (Čejka, Rozhon), 52. Kořán (Šik, Nekvinda), 53. Stejskal (Rozhon, Prošek), 60. Nekvinda (Vrtek).

Jablonec: Jelínek (Horák) – Had, Macurák, Kollert, Abraham, Starý, Duschka, Pavlů (C) – Matějka, Bouřil, Maďar (A) – Kačírek, Jursa, Brokeš (A) – Strnad, Švík, Foerster. Trenér: Vítězslav Jankových.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Nerad, Jachanov, Šik (C), Šikut, Kořán, Stejskal – Prošek, Konášek, Krutina – Nekvinda (A), Rozhon, Šafejev – Fečo, Vrtek, Čejka (A) – Filippenko. Trenér: Jaromír Carvan.
Rozhodčí: Šmika – Kučera, Maňák. Diváci: 187.