Čtvrtá výhra v řadě, na závěr sezony jsme urvali výhru v Benátkách

čtvrtek 02. března 2023 / Redakce

I čtvrtý vzájemný duel vyhráli hosté I čtvrtý vzájemný souboj s celkem Benátek přinesl vyrovnanou bitvu. Zatímco předchozí duely přinesly těsnou jednogólovou výhru, tentokrát se rozhodlo až v prodloužení.

Benátky bojovaly o play off

Domácí ještě živili naději na play off a podle toho také vstoupili do zápasu. V úvodní dvacetiminutovce nám dvakrát pomohla tyčka, i my jsme měli nějaké šance, ale poprvé se do šaten odcházelo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina: odskakujeme na 0:3, ale necháme domácí snížit na rozdíl jedné branky

Ve druhé části jsme fanouškům Benátek připravili tvrdý úder. Během necelých 2,5 minuty jsme totiž odskočili na 0:3.
Nejprve Venca Stejskal vysunul po levé straně Radka Proška, ten naservíroval přihrávku před branku na Petra Rozhona a následovala klička gólmanovi a zasunutí puku do prázdné branky! Podobná akce přišla o minutu a půl později, tentokrát po ose Petr Kořán - Vláďa Vrtek a zakončující Michael Čejka pro změnu poslal kotouč mezi betony domácího gólmana. A jako třetí skóroval Šimon Krutina, když odvedla parádná práci znovu dvojice Petr Rozhon a Radek Prošek.

V této pasáži jsme hráli velmi dobře, na ledové ploše jasně dominovali a Benátky byly ve velkých problémech.

Jenže... Další "gólovky" jsme v branku nepřetavili a tak přišla 36. minuta a z ojedinělé akce snížení. A aby toho nebylo málo, tak 15 vteřin před druhou sirénou už to bylo 2:3, když jsme opět špatně pokryli hráče soupeře.

Třetí třetina: šance nevyužíváme, naopak v 57. minutě domácí vyrovnávají

Ve třetí třetině jsme znovu zabrali, ale opět se stiuace opakovala. Nevyužili jsme příležitosti, včetně brejku, nastřelili tyčku a poté domácí v 57. minutě vyrovnali.

Prodloužení: Rozhodčí se nebál vyloučit dva domácí hráče - nabídnutou příležitost využíváme a bereme výhru!

V prodloužení se ale stala věc nevídaná. Hned po 15 vteřinách rozhodčí vyloučil domácího ostrostřelce Kamilu Bříšku, dkyž viděl sekání při nebezpečném průniku Vojty Šika a muž v pruhovaném se vzápětí nebál vyloučit i dalšího domácíoho hráče za vysokou hůl. Dvojnásobnou přesilovku jsme využili po asistenci Vládi vrtka Michaelem Čejkou, který pálil "z první" z levé strany!

HC BENÁTKY nad Jizerou - HC STADION CHEB 3:4pp (0:0, 2:3, 1:0 - 0:1)
Branky: 36. Peca (Král, Kulvejt), 40. Jankovský (Havlas, Rajgl), 57. Rajgl (Dvořák) – 26. Rozhon (Prošek, Stejskal), 28. Čejka (Kořán, Vrtek), 29. Krutina (Rozhon, Prošek), 62. Čejka (Vrtek, Prošek).

Benátky: Sejpal (29. Hradiský) – Mašek, Mrkvička, Antoš, Klodner, M. Tondr, Rajgl, Uřidil – L. Tondr, Bříška, Dvořák – Jankovský, Havlas, Hašlar – Kulvejt, Král, Hejňák – Šíma, Peca. Trenér: Novák.
Stadion: Kašpar (Tichon) – Iakhanov, Šik, Troška, Shikut, Kořán, Stejskal – Prošek, Konášek, Krutina, Rozhon, Shafeev, Fečo, Vrtek, Čejka, Filippenko. Trenér: Carvan.
Rozhodčí: Zeliska – Motl, Tuháček
Diváci: 120.