CHEBSKÝ POHÁR 2015 - výsledky

pondělí 13. dubna 2015 / Redakce

Na konci měsíce března tohoto roku se na zimním stadionu V Chebu konal již sedmý ročník mezinárodního hokejového turnaje CHEBSKÝ POHÁR 2015. K vidění bylo ve třech dnech 17 kvalitních utkání za účasti domácího HC STADION CHEB, 1. EV Weiden, KLH Božkov, HC Klášterec nad Ohří, FC Bhábhá Team, HC Farmáři Trstěnice, HC Děčín 2013, ICE RATS. Úvodní buly přišel na páteční slavnostní zahájení vhodit starosta města Chebu Ing. Petr Navrátil. V tomto utkání se představil domácí klub HC STADION CHEB proti HC Děčín 2013. Již v úvodu utkání si domácí vypracovali tříbrankový náskok a ten do konce utkání s přehledem udržovali. V klidném utkání zvítězili chebáci 5:3.

V následujících utkáních padlo neuvěřitelných 175 gólů. Hrálo se ve dvou skupinách dále pak play-off o umístění. Zpestřením turnaje byly dovednostní soutěže, které vyvrcholily nedělním finálovým kláním. V soutěži o nejrychlejšího bruslaře uspěl ve vyřazovacím boji Daniel Himl (FC Bhábhá Team). Nejúspěšnějším gólmanem z nájezdů se stal Radek Uhrin (FC Bhábhá Team). V soutěži nejpřesnější střelec, kdy do terčů umístil dva puky z pěti v nejkratším čase, se stal Viktor Čižmar (HC Děčín 2013). Na závěr dovednostních disciplín se utkalo osm borců o nejtvrdšího střelce. Střela vystřelená směrem na branku byla měřena speciálním radarem a na digitálním displeji se rovnou ukazovalo, kdo má nejtvrdší střelu. V napínavém souboji se Daniel Himl vyrovnal nejlepšímu pokusu Jana Strejčka (HC Klášterec nad Ohří), když radar naměřil 138 Km/h. To si ovšem Jan Strejček posledním pokusem nenechal líbit a svou ranou tuto soutěž vyhrál s tvrdostí střely 140 Km/h.

V nedělních vyřazovacích bojích si účast ve finále vybojovali hráči z Trstěnic a ICE RATS. Finále se hrálo v rychlém tempu a nikdo z hráčů nechtěl udělat chybu, a proto se hrálo dlouho bez gólu. Až v patnácté minutě se prosadili Trstěničtí, kdy Jan Škornička využil krásné přihrávky od Romana Kašpara – 1:0. Tento stav ovšem nevydržel dlouho. Hosté ihned vyrovnali, když se trefil Richard Heřmánek. Do kabin se šlo za nerozhodného stavu 1:1. Ve druhé části se hrál tvrdý hokej plný osobních soubojů a dlouho to vypadalo, že finále okoření samostatné nájezdy. To ovšem rázně odmítnul Jan Fučík, který po krásné kombinaci s Čížkem a Cifreundem zavěsil. Trstěničtí vytvářeli stupňující se tlak, který ovšem potrestal v poslední minutě Josef Klíma. Konečný stav finálového utkání HC Farmáři Trstěnice : ICE RATS – 1:3. Krásný hokejový zážitek si vítěz dlouho užíval na ledové ploše, kdy zvednul nad hlavu pohár pro vítěze.

Výsledkový servis CHEBSKÝ POHÁR 2015:

Nejrychlejší bruslař: hráč č. 76 – Himl Daniel (FC Bhábhá Team)

Nejpřesnější střelec: hráč č. 9 – Čižmar Viktor (HC Děčín 2013)

Nejtvrdší střelec: hráč č. 16 – Strejček Jan (HC Klášterec n. Ohří)

Nejúspěšnější gólman: Uhrin Radek (FC Bhábhá Team)

Individuální ocenění turnaje:

Nejlepší hráč: Vaškovič Luboš (1. EV WEIDEN)

Nejlepší střelec: Kašpar Roman (HC Farmáři Trstěnice)

Nejlepší gólman: Paulowait Sebastian (1. EV WEIDEN)

Nejlepší pětka turnaje:

Kašpar Roman (HC Farmáři Trstěnice)

Hučko Petr (HC STADION CHEB)

Fučík Jan (ICE RATS)

Mála František (HC Klášterec n. Ohří)

Němec Jan (KLH Božkov)

Konečné pořadí:

1. místo: ICE RATS

2. místo: HC Farmáři Trstěnice

3. místo: 1. EV WEIDEN (na třetím místě skončili oba poražení v semifinále)

3. místo: KLH BOŽKOV (na třetím místě skončili oba poražení v semifinále)

5. místo: HC Klášterec nad Ohří

6. místo: HC STADION CHEB

7. místo: FC BHÁBHÁ TEAM

8. místo: HC DĚČÍN 2013