Cheb doma prohrál proti Táboru

Předevčírem / Lukáš Szolar

Cheb dlouho udolával síle Táborských.

Sobotní utkání mělo jasného favorita, kterým byl tým HC Tábor, lídr 2. ligy skupiny Západ. I přestože hosté přijeli do Chebu s pozicí favorita, domácí hráči v první třetině předvedli vyrovnaný výkon. Zápas přinesl několik šancí na obou stranách. Cheb si zahrál přesilovou hru, ale nepodařilo se mu vytvořit výraznější brankovou příležitost. Všechny pokusy táborských hráčů skvěle zlikvidoval brankář Jakub Kašpar, který byl v první třetině neomylný. Do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu 0:0.

Druhá třetina přinesla změnu na skóre již po 51 vteřinách, kdy se trefil Václav Krliš a poslal Tábor do vedení. Od té chvíle hosté převzali kontrolu nad zápasem a začali diktovat tempo hry. Přesto se Cheb dokázal bránit a Kašpar i nadále skvěle chytal. Domácí tým si také vytvořil dvě velké šance, ale hostující brankář zůstal neprolomený. Po druhé třetině byl stav 0:1, a zápas tak zůstával otevřený.

Ve třetí třetině měl Cheb 20 minut na zvrat, ale zkušený tým Tábora věděl, jak si vedení pohlídat. V 47. minutě navýšil Jakub Matai skóre na 0:2, což v podstatě rozhodlo o osudu zápasu. Domácím se již nepodařilo najít cestu k výraznější šanci, která by vedla ke snížení stavu. Naopak Tábor v závěru utkání přidal ještě dvě branky a zápas tak skončil výsledkem 0:4.

I přesto, že Cheb prohrál, rozhodně neudělal ostudu. Tým se statečně držel proti papírově silnějšímu soupeři a dlouho hrál vyrovnanou partii. Tábor ale prokázal své zkušenosti a sílu, a zápas nakonec zkušeně dotáhl do vítězného konce. Pro Cheb je důležité si z tohoto utkání vzít pozitivní momenty a zaměřit se na zlepšení do dalších zápasů. V týdnu je čeká těžký soupeř z Příbrami, který má stejně bodů jako Tábor, a následně v sobotu doma hostí Děčín. S podporou fanoušků a odhodláním může Cheb i v těchto utkáních ukázat, že dokáže bojovat s těmi nejlepšími.