Cheb poráží Řisuty přesvědčivě 8:2

čtvrtek 17. října 2024 / Lukáš Szolar

Důležité vítězství pro Cheb

HC Stadion Cheb ukončil sérii smolných porážek a přivezl si z Řisut zasloužené vítězství s drtivým skóre 8:2. Po třech nešťastných prohrách o jedinou branku tým vycestoval do Středočeského kraje s jasným cílem: vrátit se na vítěznou vlnu. A to se jim podařilo ve velkém stylu.

Zápas nezačal pro Cheb ideálně, když už v 7. minutě šli domácí Řisuty do vedení po střele Zdeňka Petráše. Cheb ale nezaváhal a odpověděl prakticky okamžitě. Po minutě srovnal skóre Petr Zolnaj, když z modré čáry překonal domácího brankáře. Tento gól tým nastartoval, a od té chvíle dominovali.

O 49 sekund později poslal Cheb do vedení Radek Prošek přesnou tečí, kterou přelstil Zavorala. A v 18. minutě, i přes oslabení, Václav Stejskal využil přečíslení a poslal Cheb do dvougólového vedení. První třetina tak skončila za stavu 1:3.

Druhá třetina se nesla ve stejném duchu, a Cheb pokračoval v tlaku. Ve 22. minutě zvýšil na 4:1 David Novotný, který stál sám před bránou a chladnokrevně zakončil. Jen o tři minuty později se znovu prosadil Radek Prošek, když vymetl horní růžek Zavoralovy branky. I když Řisuty snížily na 2:5 zásluhou Vítězslava Bílka, další slovo měli opět hráči Chebu.

Petr Rozhon navýšil na 6:2, když jeho přihrávka před brankou nešťastně skončila v síti po zásahu domácího obránce. Radek Prošek završil svůj hattrick krásnou kombinací s Petrem Kořánem, který mu přesně přihrál na odkrytou branku. Po druhé třetině už Cheb vedl 2:7.

Ve třetí třetině se zápas víceméně dohrával, ale Cheb přidal ještě jednu trefu. V 50. minutě završil skóre na konečných 8:2 David Novotný, když prošel kolem obránce a střelou do horního rohu branky završil úspěšný večer pro hostující tým.

Střelci HC Stadion Cheb:

• Radek Prošek (3x)

• David Novotný (2x)

• Petr Zolnaj

• Václav Stejskal

• Petr Rozhon

Tým Chebu si odváží zasloužené tři body a výraznou morální vzpruhu před dalším těžkým utkáním. Radek Prošek, autor hattricku, ukázal, že jeho forma nabírá obrátky ve správný čas. Následující víkend je čeká souboj s lídrem tabulky, HC Táborem, a vítězství proti Řisutům jim dodává potřebné sebevědomí.

Fanouškům, kteří dorazili na stadion ve Slaném, patří obrovský dík za podporu. V sobotu se těšíme na domácím ledě a doufáme, že navážeme na tento výjimečný výkon!