Jak se dařilo naší mládeži o víkendu?

pondělí 14. října 2024 / Lukáš Szolar

Naše mládež o víkendu

Tento víkend se naši mládežníci z HC Stadion Cheb zapojili do několika turnajů a zápasů, a i když některé výsledky nebyly podle našich představ, kluci a holky předvedli skvělé nasazení a bojovnost.

Třetí třída “A” se utkala na domácím turnaji s týmy Mariánských Lázní, Sokolova a Karlových Varů. V zápase proti Mariánským Lázním podali naši hráči vynikající výkon a zaslouženě vyhráli. S Karlovými Vary to byl velmi vyrovnaný souboj, kde se hrál rychlý a tvrdý hokej. Bohužel, v posledním utkání proti Sokolovu už docházely síly, což vedlo k porážce. Přesto však všichni bojovali naplno a předvedli solidní výkon.

Třetí třída “B” se zúčastnila turnaje v Nejdku. V zápase proti Sokolovu a Ostrovu jsme sice podlehli, ale proti domácímu Nejdku to byl vyrovnaný souboj. I když se skóre nezapisovalo, bylo vidět, že hráči předvedli kvalitní výkon. První formace podala skvělý výkon, zatímco druhá formace byla složena z hráčů, kteří hráli svůj úplně první turnaj. Pro ně to byla cenná zkušenost do budoucna.

V úterý se starší žáci vydali do Mariánských Lázní k dohrávce zápasu. Bohužel, zápas skončil porážkou 5:19. V první třetině však náš tým hrál výborně a držel se soupeřem krok až do poloviny utkání. V té chvíli ale přišla vyloučení a soupeř dokázal otočit skóre ze 2:4 na 9:5. V poslední třetině nám už došly síly, ale hráči bojovali až do konce. Zápas byl premiérou pro brankáře Petra Máru, který předvedl několik fantastických zákroků a zaslouží si velkou pochvalu.

V sobotu se starší žáci utkali doma s Karlovými Vary, a výsledek (0:33) bohužel mluví za vše. Soupeř, který nastoupil ve třech lajnách, od začátku ovládl hru a i přes veškerou snahu našich hráčů to bylo jednoznačné utkání. Chebský tým měl k dispozici jen dvě formace, a ačkoliv se hráči snažili, dopustili se řady chyb, které soupeř bez milosti trestal. I přes vysokou porážku patří hráčům poděkování za to, že bojovali do poslední minuty.

Mladší žáci přivítali na domácím ledě vedoucí tým tabulky, HC Škoda Plzeň. I přes bojovný výkon bohužel soupeři podlehli 5:19. Naše hráče však můžeme pochválit za snahu a nasazení. Tři góly z pěti vstřelil Adam Karhan, který tak předvedl skvělý výkon. Přestože výsledek není pro nás příznivý, bojovali jsme až do konce a získali cenné zkušenosti pro další zápasy.

Dorost ten hrál v Lounech a udělal trenérům radost, protože zvítězil 4:6.