HC Stadion Cheb přišel o vítězství v dramatickém závěru

neděle 13. října 2024 / Lukáš Szolar

Marek Švec odchází za zahraničním angažmá

Po dvou předchozích zápasech, ve kterých se chebským hráčům nepodařilo vstřelit ani branku, byl tým pod tlakem. V Chebu se tentokrát postavili Králům z Písku a touha po prolomení série byla zřejmá. Avšak i přes skvělý výkon nakonec přišel smolný obrat.

Zápas začal pro domácí skvěle. Už v čase 2:19 rozjásal domácí fanoušky Ferdinand Tóth, který si po pravé straně vyjel až před píseckého brankáře a svižnou střelou zápěstím propasíroval puk do sítě. Cheb se rychlým gólem uklidnil a začal hrát hokej, jaký si fanoušci přáli vidět. Písek se dostával pod tlak a většinu první třetiny se převážně bránil. Velkou šanci na vyrovnání měl Písek v 10. minutě, kdy hrál přesilovku 5 na 3, ale domácí obrana v čele s brankářem Kristiánem Kolářem odolala.

Do konce první třetiny mohl skóre navýšit Marek Švec, ale jeho střela 15 sekund před sirénou minula branku.

Druhá třetina byla zcela v režii domácího týmu, který nadále určoval tempo hry. V 35. minutě přišla obrovská příležitost v podobě dvojnásobné přesilovky, kdy Písek měl dva hráče na trestné lavici. Přes velkou snahu se však Chebu tuto výhodu nepodařilo využít a po dvou třetinách stále držel těsné vedení 1:0.

Třetí třetina přinesla nečekaný obrat událostí. V čase 48:00 navýšil Radek Prošek na 2:0, když téměř z nulového úhlu prostřelil píseckého brankáře Gábu. Cheb měl zápas pod kontrolou a vše nasvědčovalo tomu, že si dojde pro vítězství. Jenže Písek se po druhé inkasované brance zvedl a zápas začal přebírat do svých rukou.

V čase 50:00 přišlo snížení na 2:1, kdy Adam Čížek využil chybu domácích při oslabení a prostřelil Koláře. Cheb začal ztrácet jistotu a místo klidného zakončení se dostal pod tlak. V čase 54:01 Jaroslav Pouzar nádhernou střelou do šibenice vyrovnal na 2:2 a nervozita domácích rostla.

Zápas směřoval do napínavého závěru a v čase 58:21 přišel pro Cheb zlomový okamžik. Ondřej Šulek přebral křížnou přihrávku, přesprintoval obránce a chladnokrevně překonal Koláře bekhendovou kličkou. Písek se ujal vedení 3:2, a i přes snahu domácích v závěrečné hře bez brankáře si už výhru pohlídal.

Pro Cheb to byla těžká rána, zejména proto, že předvedl výborný výkon a měl podporu více než 300 fanoušků, kteří tým neúnavně hnali kupředu. Přesto tým ukázal, že má velký potenciál a chuť bojovat. Věříme, že se fanoušci příští týden vrátí v hojném počtu na domácí zápas proti Táboru.

Tým navíc zasáhla zpráva o odchodu kapitána Marka Švece, který odchází za zahraničním angažmá. Markovi děkujeme za jeho přínos pro klub a přejeme mu hodně úspěchů v jeho další kariéře.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další utkání!