Mládežnický servis

pondělí 07. října 2024 / Lukáš Szolar

Přehled víkendových zápasů mládežnických týmů HC Stadion Cheb

V uplynulém víkendu se představily různé mládežnické týmy HC Stadion Cheb. Ačkoli někteří hráči měli volno, jiní se postavili na led a přinesli napínavé okamžiky.

Starší žáci o víkendu nehráli, jejich utkání se odehraje až v úterý 8. října na ledě v Mariánských Lázních.

Na druhé straně mladší žáci nastoupili v oslabené sestavě v sobotu proti Meteoru Třemošná B. Po velmi vlažném výkonu v první třetině, kdy prohrávali už 5:0, se tým začal zvedat až po sérii vstřelených branek Davida Aišmana a Adama Karhana. Druhá třetina přinesla lepší hru, ale ani to na vítězství nestačilo. Zápas skončil 11:4 ve prospěch soupeře. David Aišman se blýsknul hattrickem, přičemž mu třikrát asistoval již zmíněný Adam Karhan. Solidní výkon podal také brankář Petr Mára.

Dorost sehrál svůj zápas na domácím ledě proti týmu Litoměřic. Utkání začalo skvěle pro Cheb, který si rychle vybudoval náskok 2:0. První třetina byla plná energie a vše se dařilo. Nicméně druhá třetina přinesla obrat, kdy Litoměřice čtyřikrát skórovaly, a do šatny se šlo za stavu 2:4. Ve třetí třetině se Cheb díky několika přesilovým hrám zvedl a podařilo se snížit. Přestože domácí tým vyvinul závěrečný tlak, vyrovnání už nepřišlo. Litoměřice nakonec zvítězily 4:3.

O víkendu také začala soutěž pro druhé třídy, kde trenéři postavili celkem tři týmy. Dva týmy hrály své zápasy v Chebu a jeden v Karlových Varech. Trenéry těší, že se základna přípravky rozrůstá, a pro mnoho mladých hráčů to byl jejich první turnajový zápas.

Na závěr je třeba zmínit také čtvrtou třídu, která odehrála turnaj v Mariánských Lázních. Utkali se se soupeři ze Sokolova, Mariánských Lázní a Karlových Varů. Oproti prvnímu turnaji byl jejich výkon výrazně lepší, což svědčí o stálém zlepšování jejich hry. Trenéři mohou být se svým týmem spokojeni.