Těsná prohra, chybějící gól

neděle 06. října 2024 / Lukáš Szolar

Raději prohrát 6:0 než takto!

Na chebském zimním stadionu se včera odehrál napínavý duel proti týmu HK Kralupy. Soupeř dorazil s vítězným sebevědomím, zatímco domácí HC Stadion Cheb toužil navázat na výhru z Kadaně. Byl to klíčový zápas, který mohl přinést bodové srovnání s naším rivalem z Kralup.

První třetina přinesla opatrnou hru, ale také první velkou šanci – Kralupy se dostaly do přečíslení 2 na 1, ovšem vynikající výkon našeho brankáře Kuby Kašpara odvrátil hrozící nebezpečí. Přesilovka Kralup v 1.třetině naštěstí nepřinesla žádné výrazné ohrožení naší branky.

Druhá třetina byla plná emocí a napětí. Počet vyloučení se zvýšil a naše šance přišla s pětiminutovou přesilovkou, když byl hráč Kralup Josef Zajíc vyloučen do konce utkání za úder do oblasti hlavy a krku. Bohužel se nám tuto výhodu nepodařilo proměnit ve vedoucí gól. Po dvou třetinách tak zůstával stav 0:0, ale boj pokračoval.

Třetí třetina byla opravdovým bojem o každý centimetr ledu. Pět minut před koncem jsme měli šanci změnit vývoj zápasu díky dlouhé přesilovce 5 na 3, ale bohužel ani tato příležitost nepřinesla kýžený gól. A pak, dvě minuty před koncem, přišel smolný moment. Hosté z Kralup dokázali překonat našeho skvělého brankáře a ujali se vedení díky brance Martina Davida.

I přes závěrečný tlak a snahu našich hráčů se nám bohužel nepodařilo vyrovnat. Kralupy si odvezly všechny tři body, ale to rozhodně neznamená konec naší cesty! Výkon Kuby Kašpara mezi tyčemi byl fenomenální, a jeho zákroky nám dávají důvod věřit, že v nadcházejících zápasech můžeme dosáhnout na lepší výsledky. Také útočná snaha domácího týmu ukázala, že máme sílu soupeřit s nejlepšími.

Příští týden nás čeká další důležité utkání, tentokrát proti Králům z Písku, opět na domácím ledě. Přijďte nás podpořit, protože s vaší podporou můžeme být ještě silnější! Naše srdce bije pro Cheb, a věříme, že další vítězství na sebe nenechá dlouho čekat.