Cheb zvítězil v Kadani

čtvrtek 03. října 2024 / Lukáš Szolar

Týmová hra a skvělá obrana

Ve středu 2. října vyrazil HC STADION CHEB na čtvrtý zápas sezóny do Kadaně, kde je čekal těžký soupeř. Domácí tým toužil napravit vysokou prohru z Příbrami, ale od prvních minut bylo zřejmé, že Cheb přijel s jasným cílem – zvítězit. Rychlost a lepší organizace hry byly na straně hostů, kteří Kadaň prakticky nepustili k žádné větší šanci.

Ačkoliv Cheb dlouho nemohl prolomit obranu soupeře, první gól přišel v čase 16:51. Jaroslav Vašíček perfektně vybruslil z rohu, našel na středu hřiště osamoceného Michaela Čejku, který ještě přihrál Filipu Kolářovi. Ten zakončil do odkryté branky a Cheb se ujal vedení.

Druhá třetina začala bleskovým gólem – pouhých 44 sekund po úvodním vhazování. V přesilové hře se po ne povedené střele Kryštofa Bulky, která se odrazila od domácího obránce, puk dostal do brankoviště, kde David Novotný pohotově dorazil puk za záda brankáře.

V 35. minutě přidal třetí gól Radek Prošek, když dorazil odražený puk po samostatném úniku Marka Švece, kterého ještě předtím bravurně vychytal domácí gólman. I přes branku Kadaně, která v závěru druhé třetiny snížila na 1:3, si Cheb ve třetí části zápasu udržel kontrolu nad hrou.

Cheb svůj náskok ještě navýšil v posledních minutách, kdy Ferdinand Tóth zpoza brány poslal přihrávku, která se s přispěním domácího obránce dostala do sítě. Skóre tak uzavřel na konečných 1:4 a Cheb si odvezl důležité 3 body.

Tento zápas byl ukázkou skvělé týmové spolupráce a bojovnosti. Nyní se těšíme na sobotní domácí souboj proti HK Kralupy, kde půjde o důležité body v boji o střed tabulky. Potřebujeme vaši podporu, každý hlas se počítá! Přijďte nás povzbudit a společně zažijme další skvělý hokejový večer!