Nepřesné verdikty rozhodčího ovlivnily utkání, Cheb prohrál v Ústí 6:1

neděle 29. září 2024 / Lukáš Szolar

Cheb strávil na trestné lavici 27 minut.

Naši hráči HC Stadion Cheb se v sobotním utkání představili na ledě soupeře v Ústí nad Labem, kde bohužel podlehli domácímu týmu 6:1. Výsledek byl však silně ovlivněn kontroverzními rozhodnutími hlavního rozhodčího Antonína Valdy, který opakovaně vylučoval chebské hráče a prakticky nám znemožnil hrát v plném počtu. Rozhodčí svými verdikty způsobil, že náš tým strávil celkem 27 minut v oslabení, a to včetně tří situací 5 na 3. Náš kapitán Marek Švec dokonce musel předčasně do šatny. Tato nepříjemná rozhodnutí ovlivnila průběh zápasu a naši hráči se s tím nedokázali psychicky vyrovnat.

Přestože úvodní minuty utkání slibovaly vyrovnaný boj a náš tým se dokonce jevil jako lepší, tlak, který na nás vytvořila série vyloučení, změnil průběh celého zápasu. První branku vstřelili domácí v 12. minutě při přesilovce 5 na 3, kdy Michal Simon překonal našeho brankáře. Další góly následovaly – v 15. minutě skóroval Adam Gajarský po zmatku v našem obranném pásmu. Těsně před koncem první třetiny Gajarský přidal svůj druhý gól po individuálním průniku přes celé kluziště a zvýšil na 3:0.

Druhá třetina začala obdobně nešťastně. Už na jejím začátku Michal Simon znovu udeřil a zvýšil na 4:0. Další gól padl v čase 36:58, opět v přesilové hře 5 na 3, kdy Daniel Jouza upravil stav na 5:0. I druhá třetina tak skončila výrazným náskokem domácího týmu.

Ve třetí třetině se našemu týmu podařilo dosáhnout čestného úspěchu. Po pěkné akci Václava Stejskala a jeho střele se k dorážce dostal Ferdinand Tóth, který přesně zakončil bekhendem a upravil skóre na 5:1. Konečný stav 6:1 pak dvě minuty před koncem stanovil domácí Richard Záruba.

I přes hořkost, kterou v nás zanechala kontroverzní rozhodnutí rozhodčího, musíme zvednout hlavy a soustředit se na nadcházející zápasy. Není pochyb o tom, že náš tým má potenciál, což jsme v určitých fázích zápasu jednoznačně ukázali. Teď je třeba se z toho rychle oklepat, zapomenout na křivdu a plně se soustředit na středeční utkání proti Kadani. Společně ukážeme, že HC Stadion Cheb dokáže bojovat i proti nepřízni osudu!