Cheb doma vyhrál nad Mosteckými Lvi

neděle 22. září 2024 / Lukáš Szolar

Mnoho Chebských nevyužitých šancí!

V sobotu 21. září 2024 jsme na domácím ledě v 18 hodin přivítali tým Mosteckých lvů. Po napínavém utkání, které se rozhodovalo až v prodloužení, jsme se mohli radovat z první výhry v letošní sezóně, když jsme zvítězili 3:2.

Utkání začalo vyrovnaně a první třetina, přestože nabídla několik slibných šancí, branku nepřinesla. Na obou stranách jsme viděli příležitosti, které mohly skončit gólem. Nejblíže ke skórování byl domácí tým, když Tóth a Švec unikli sami na mosteckého brankáře Kubíka. Ten však oba pokusy vychytal, a tak se po první třetině šlo do šatny za stavu 0:0.

Ve druhé třetině Cheb pokračoval v tlaku a dostal se do početní výhody 5 na 3, kterou dokázal využít. Střela Kořána ještě našla Kubíka připraveného, ale dorážku Jakuba Vogela už mostecký brankář nezvládl, a Cheb tak vedl 1:0. Radost z vedení však netrvala dlouho. O pouhých osm minut později Jakub Veselý ujel obraně a v samostatném úniku překonal našeho brankáře Kašpara, čímž vyrovnal na 1:1. Takto skončila i druhá třetina.

Třetí třetina přinesla další gól velmi rychle. Už po necelých třech minutách v oslabení předvedl Petr Rozhon fantastický sprint za pukem, přebruslil obránce a poslal puk pod betony brankáře Kubíka, přičemž ho spolu s pukem doslova dostal do brankoviště. Cheb znovu vedl, tentokrát 2:1. Domácí tým mohl v průběhu třetí třetiny zápas několikrát rozhodnout, ale šance zůstaly nevyužity. Most však nezůstal bez odpovědi. Dvě minuty před koncem, po vyloučení Vápeníka, hosté zkusili hru bez brankáře a výhodu přesilové hry. To se jim vyplatilo, když Lukáš Popela střelou od modré čáry vyrovnal na 2:2.

Poslední dramatický moment základní hrací doby přišel deset vteřin před koncem, kdy měl Radek Prošek k dispozici samostatný nájezd. Bohužel jeho střela skončila na Kubíkově betonu a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. Ve hře 3 na 3 nakonec vítězství urval Cheb, když Marek Švec napřáhl z modré čáry a jeho střela se dostala přes lapačku brankáře Kubíka až do sítě. Domácí tým tak zaslouženě vyhrál 3:2 po prodloužení a připsal si první dva body do tabulky.

Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na další utkání!