Důležitý duel jsme zvládli, máme první výhru z venku!

neděle 05. listopadu 2023 / Redakce

V sobotu se hrálo 12. kolo druhé hokejové ligy

Poprvé ve své druholigové historii jsme mohli klesnout na poslední místo naší skupiny. Nestalo se. Na ledě posledního Hronova, na který jsme měli náskok dvou bodů, se naše blamáž nekonala. Zabrali jsme, zápas po celou dobu kontrolovali a získali tři body. V tabulce jsme se posunuli na 13. příčku před Řisuty.

V 9. minutě nás poslal do vedení Marek Švec, který si převzal kotouč na útočné modré, vybídl ke skórování Jardu Vašíčka, jeho blafák ještě brankář Hornova s obtíženi ustál, ale Marek Švec dobře vysledoval situaci a dorazil puk do branky - 0:1.

Ve 12. minutě jsme zvýšili na rozdíl dvou branek. Vlasta Kvasnička za brankou přes faul dokázal posunout černou gumu na Michaela Čejku a jeho oči viděly na hraně kruhu Radka Proška, ten si našel pěkně volný prostor a mířil přesně - 0:2.

Ve druhé dvacetiminutovce domácí snížili poté co jsme přestáli dvě oslabení, ze kterých bylo díky svému překrytí část dvojnásobného.

Myšlenky Hronova na bodový zisk ale odvrátil v 56. minutě znovu Marek Švec přesným pokusem po vyhraném vhazování Jardy Vašíčka. Domácí ještě 14 vteřin před koncem kosmeticky upravili skóre, ale to již nemohlo zabránit tomu, aby náš autobus vyrazil na dlouhou cestu domů se třemi body a hodně radostnou náladou.

Teď nás čeká série čtyř domácích zápasů. První ve středu od 18 hodin proti Mostu. Ten je v průběžném pořadí na 7. místě skupiny Západ.