Kouč se vydal po zápase poděkovat do kotle, máme první body, porazili jsme Benátky

neděle 01. října 2023 / Redakce

Ve 3. kole druhé hokejové ligy jsme doma udolali soupeře 3:1.

Úvodní buly vhodil starosta města Chebu Ing. Jan Vrba a diváci mohli na zimní stadion po dlouhé době znovu „normálně“ přes přístupové lávky.

„Před zápasem jsem klukům v kabině řekl, že dnes ten zápas můžeme vyhrát srdíčkem, a tak to i bylo,“ konstatoval trenér orlů Tomáš Mareš.

Po několika šancích na obou stranách v první třetině se poprvé skóre měnilo na začátku druhé části. Krátce po skončené dvojnásobné početní výhodě střelu Petra Rozhona poslal do odkryté klece Šimon Krutina – 1:0. Po dvou minutách bylo ale srovnáno, když také hosté udeřili v přesilové hře.

Ve 35. minutě jsme ale znovu strhli vedení na svou stranu, z podobné akce (opět v početní výhodě) dopravil kotouč do branky Benátek Michael Čejka, tentokrát po střele Václava Skuhravého – 2:1!

A v polovině třetí dvacetiminutovky stejný hráč posunul stav, znovu v přesilovce, již na 3:1!

„Od první bule jsme si šli pro tři body, myslím, že jsme byli celý zápas lepším týmem, i když Benátky měli hlavně ve druhé třetině spoustu šancí, ale nás podržel dnes skvělý brankář Kristián Kolář,“ řekl k duelu trenér Tomáš Mareš.

V závěrečné části ale po zákrocích hostů předčasně opustili ledovou plochu David Petrásek, ten dokonce na nosítkách, a po něm i Petr Rozhon. „Strašně mě štve, co předváděli hostující hráči ve třetí třetině za likvidační fauly, nedohráli nám dva hráči,“ zlobil se chebský kouč.

Jak Tomáš Mareš slíbil, po vítězném utkání zamířil osobně poděkovat fanouškům do kotle, kde si s každým podal ruku. „Opět musím naše fanoušky pochválit, vytvořili skvělou domácí kulisu. Díky moc a všichni ve středu,“ vzkázal na závěr.