Žáci Stadionu podpořili českou osmnáctku na mistrovství světa v Německu

pondělí 25. dubna 2022 / Redakce

V sobotu 23.dubna se mladší a starší žáci vydali na celodenní výlet do německého Landshutu, kde navštívili dvojutkání mistrovství světa v ledním hokeji U18. V odpoledním utkání jsme nejprve viděli domací výběr Německa proti naší reprezentaci. Večer čekala třešnička na dortu v podání Spojených států proti Kanadě.

O "výletu" jsme si povídali s trenérem Pavlem Hlavatým.

Pavle, jak se vůbec zrodila myšlenka mistrovství navštívit?
Úplně nečekaně až jednoduše. Na turnaji v Ostrově jsem si mezi utkáními četl článek o přípravě nároďáku na MS U18, kde byly uvedeny skupiny, místa a časy. Český tým nastupuje v Landshutu a tak přišel na řadu "pan google maps", kde přesně pořadatelské město je. Když jsme zjistil, že je to cca 200km z Chebu, tak jsem si začal s Michalem Polákem o tom vyprávět, že mám v širší nominace i kluky, který jsem trénoval ještě v Hradci. A z toho se zrodila myšlenka jet narodní tým podpořit.
To vypadá jako z malé myšlenky velká akce?
Tak určitě, nejdřív to bylo jen mezi mnou a Michalem, že bychom vzali auto a vyrazili.... Michal svoji energií hned oslovil rodiče jestli by o to byl zájem a ten byl s celkem pozitivními ohlasy. Takže jsme začali řešit kolik lidí. Účatníci přibývali rychle, nejdřív teda dvě velký auta, pak mikrobus a nakonec počet 50. Tak jsme zvedli telefon a zavolali Pepovi Krutinovi jestli má v sobotu volno a k dispozici bus. Odpověď byla kladná a celá záležitost defacto hotová.
Přes internet jsme nakoupili lupeny a vůbec nevadilo, že každý seděl původně jinde. Nakonec naši hráči s rodiči utvořili skvělý kotel v sektoru na stání, který pochválil i trenér národního mužstva - viz článek na hokej.cz (https://www.hokej.cz/…001)
Takže, povedený výlet?
Jsem velice rád, že to klaplo a všichni si užili skvělý hokejový den. Věřím, že kluci zápasy sledovali a okoukali nějaké věci. Třeba jak hráči na sebe neustále mluví, bruslí, všechno dělají v plné rychlosti a hlavně důrazně, také nevynechávají souboje. V utkání USA a Kanady bylo vidět spousta pohledných akcí a pro oko zaujatého diváka mraky skvělých individuálních výkonů co se dovedností týče. Kluci měli možnost vidět budoucí hokejisty NHL, jako je třeba ještě teprve16ti letý Connor Bedard, Matthew Wood, Logan Cooley či Isaac Howard. Některým se povedlo české reprezentanty ulovit na fotku před arénou u autobusu mezi zápasy. Původně jsem chtěl domluvit možnost přijít s klukama přímo do kabiny po utkání za hráči, nakonec z toho sešlo jelikož během MS týmu v hale stále fungují v určité "covidové" bublině.
Slovo na závěr?
Ještě třeba na závěr poděkovat všem zúčastněným za vzorné fandeni, skvělý den a Pepovi za tu odpovědnost řízení.

No a my doplníme, že Pavel Hlavatý se sešel také s Honzou Gasparem (na poslední fotografii), kterého vedl jako kouč v Hradci Králové.