Chebský borci vám to nedarujou!

úterý 26. dubna 2022 / Redakce

Jako nástupovku druholigový tým Stadionu používá klubovou hymnu „Chebský borci vám to nedarujou“, ta vznikla již před několika lety na popud současného kustoda u áčka Josefa Maydla. A přesto, že se zrodila ještě před postupem, tak se dá říct, že plně vyjadřuje i současnou filozofii klubu.

„Přišel za mnou tenkrát s tím, že klub do kterýho je podle mě zamilovanej (smích), jde nahoru a že by si kluci zasloužili hymnu. Dal mi iniciále, který by měla obsahovat a já se do toho pustil. Finálovou verzi znáte, je třeba taky říct, že Pepa zainvestoval ze svých peněz celkovou studiovou práci, kdy jsem to musel nahrát v profesionálním studiu, který jsem v tý době neměl. A že to nebyla malá částka. Za sebe doufám, že je HC Stadion Cheb spokojenej,“ říká autor hymny Ondra Temňák ze skupiny sokolovské formace Dependence.

A Pepa Maydl také dohlížel na „výrobu“. „Mělo tam být prostě to, co se týká výhradně chebskýho hokeje. Na mě bylo zakomponovat to do textu tak, aby to dalo celý smysl a k tomu celýmu dát pořádnej refrén ať každej ví, že se Chebáci nedají. Nejdřív jsem si udělal nástřel hudby a k tomu jsem dopsal text. Ale dal mi vážně jen pár důležitých slov, který tam chce a zbytek už byl na mě,“ upřesňuje Ondra Temňák.