Trénink na trávě, pak k utkání na led

pátek 29. dubna 2022 / Redakce

Mládež v závěru trénovala na suchu, zimní stadion se znovu předčasně uzavřel

Přes řadu potíží (nejprve omezení covidem, poté uzavřením vchodů na zimní stadion a s tím spojená omezená kapacita) se nám tentokrát podařilo odehrát celou sezónu.

Úplný závěr se ale opět neobešel bez „podivnosti“, která zasáhla naše mládežnické týmy. Zimní stadion se totiž uzavřel již 20. března (oproti klasickému 31. březnu). Naše mládež tak zůstala na „suchu“, přesto, že neměla dohrány soutěže, to se týká především žákovských kategorií a dorostu.

Naši mladí hokejisté tak neměli možnost se na poslední zápasy sezóny řádně připravit a k utkáním mířili chebští orli ze suché přípravy na venkovních travnatých hřištích. V hokejovém prostředí situace nevídaná.

Jak jsme se dozvěděli, důvodem předčasného ukončení byla úspora cen za energie ze strany Města. V úvahu přitom přicházel ještě dřívější datum ukončení provozu zimního stadionu, a to již 11. března, kdy by naši mládežníci přišli nejen o možnost tréninků na ledě (tak jak se nakonec stalo), ale dokonce o své domácí zápasy.

O vysvětlení jsme požádali ředitele Správy sportovišť města Chebu Michala Ouřadu:

„O předčasném uzavření zimního stadionu rozhodli členové Rady města na své březnové schůzi na základě doporučení odborníka, který zajišťuje pro město a organizace energetické služby (např. sledování vývoje trhu s energiemi). Z důvodu enormního nárůstu ceny VN doporučil zimní stadion uzavřít od pátku 11. března. Na schůzi Rady města jsem byl osobně přítomen i já z důvodu projednání jiné záležitost a dostal jsem prostor se k návrhu předčasného ukončení provozu vyjádřit. Členy Rady města jsem upozornil na nutnost ponechat zimní stadion spuštěný minimálně do odehrání všech plánovaných soutěžních utkání (do 20. března 2022), a také na to, že standardně by byl provoz ukončen již 31. března. Členové Rady města nakonec rozhodli o ukončení provozu ke dni 20. března 2022,“ odpověděl Michal Ouřada.

A výsledek?

Zatímco náš zimní stadion 20. března osiřel prázdnotou, v Mariánských Lázních se vesele trénovalo a ještě v polovině dubna jste mohli vyrazit na veřejné bruslení.