Hodina dřiny a vynikající přístup hostitelského gymu. Cheb si vyzkoušel trénink MMA

čtvrtek 16. června 2022 / Redakce

Před náročnou druholigovou sezónou využili hokejisté Stadionu Cheb možnost okusit trénink smíšených bojových umění.

"Když jsem se dozvěděl, že je možnost zařadit do přípravy trénink MMA, neváhal jsem a řekl ano. Je to těžký kondiční trénink, kdy si opravdu “sáhnete až na dno sil”, silově náročný úpolový sport. Zařadili jsme ho do přípravy jako zpestření tréninků, který kluky musel bavit, jelikož to bylo pro ně něco jiného než posilovna nebo běhání a je také v současné době velmi populárním sportem. Byla to hodina dřiny. Chtěl bych poděkovat trenérovi Michaelovi Madejovi a jeho klukům z chodovského Elite Centra za to, že se o nás tak dobře postarali," vzkázal chebský kouč Petr Nekvinda, který na trénink osobně dohlížel.

Pravda. Chebáci si nemohli vybrat lepší místo. Zavítali do gymu nestora MMA v karlovarském kraji, zkušeného kouče Michaela Madeje. Ten navíc jako perličku přizval na trénink své zápasníky, tak, aby na každého hokejistu vyšel zkušený "průvodce" z MMA.

Již počáteční zahřátí se neslo v "brutálním" tempu. "Musím upřímně přiznat, že už po úvodní rozvičce jsem byl hotovej. Celkově ale super, myslím, že nám to má co dát, hodně fyzicky náročné, ale já bych v tom rád klidně pokračoval," hodnotil brankář Jakub Kašpar.

"Opravdu náročné, ale jak říkal Kuba, výborné zpestření přípravy, super to bylo. Pro nás hokejisty nezvyklý pohyb a o to je to lepší. Zápasení na zemi je náročné, ale je to zábava," přitakal útočník Petr Rozhon.

Po rozvičce s prvky akrobacie přišly na řadu zkoušky chvatů a samotné zápasení na zemi, po kterých chebští borci, kteří mezi mantinely sázejí na agresivní pracovitý styl, pořádně oddechovali. Celkově ale, jak bylo řečeno, si hokejisté přípravu ve stylu MMA velmi pochvalovali.

"Já osobně jsem se na trénink MMA těšil, protože mě tento sport baví a vždycky jsem to chtěl zkusit. A musím se přiznat, že jsem si myslel, že trénink bude sice náročný, ale že si “bouchneme” do pytle a půjdeme domů (smích). Ale velmi mě to překvapilo, protože jsme byli po většinu času na zemi a já amatér jsem se musel za běhu učit rozložit síly a vnímat, co “můj soupeř dělá”. A upřímně jsem prvních 20 minut zvládal tak tak. Pak už jsem se trošku adaptoval a bylo to lepší. Musím ale konstatovat, že těžší a lepší kondiční trénink (alespoň pro mě), jsem nezažil. Moc chci poděkovat trenérovi Michaelovi Madejovi, bylo to moc super a plánuji tam chodit i “soukromě” alespoň jednou za týden a zase si tím rozšířit letní přípravu," prozradil útočník Jarda Vašíček.

Ve stejném duchu hovořil i kapitán Stadionu Honza Strýček. "Za mě to bylo perfektní, úplně jiný pohyb a extrémně náročné na fyzičku. Klidně bych to do letní přípravy zařadil pravidelně alespoň jednou týdně," řekl.

Na závěr potom "Strejda" ještě jednou vyzdvihl přístup hostitelů. "Výborné bylo, jak k tomu přistoupili místní kluci a trenér, kteří nám vše vysvětlili a chovali se k nám perfektně," poděkoval.

A jak viděl počínání Chebáků kouč MMA Michael Madej? "Cheb má dva velmi fyzicky silné obránce (Daniel Zavřel a Jan Strýček), ti byli super rvaví. Ale i ostatní, na to že hrají až třetí nejvyšší soutěž a hrají hokej až po zaměstnání, tak na tom byli relativně dobře a hlavně byli zapálení. Někteří dokonce říkali, že k nám budou jezdit trénovat, takže za mně super," pochválil chebské hokejisty.