Vyjádření HC Stadion Cheb k posledním událostem

pátek 24. června 2022 / Klub

Naše organizace si velmi váží každé podpory. Zejména ze strany Města Chebu, kde o ní rozhodují jednotliví zastupitelé. Samozřejmě dotace nepokryjí zcela a zdaleka chod klubu a naším úkolem je získávat další prostředky pro zdárný chod. Kvitujeme a velice si vážíme každé další pomoci, které se nám dostane, tak jako v případě posledních kroků starostky Města Sokolova paní Renaty Oulehlové a také pana Jana Vrby z chebského zastupitelstva na zasedání krajského zastupitelstva.

K informaci o tom, že starosta Města Chebu na zmíněném zasedání "kraje" nepodpořil, nebo neinicioval finanční pomoc našemu subjektu, se nemůžeme vyjadřovat, nemáme k tomu relevantvní informace (zápis z jednání není k dispozici). Navíc dle našeho názoru je hlasování osobní věcí a svědomím každého jedince a kroky pana Jalovce nám tudíž nepřísluší komentovat.

Více nás velmi tíží skutečnost, že od ledna tohoto roku stále není vyřešen havarijní stav přístupových lávek na zimní stadion, které dle našich informací nebudou pro sezonu připraveny a tím opět zřejmě dojde k omezení kapacity ochozů v současnosti divácky nejnavštěvovanějšího sportu v Chebu. Nemluvě o tom, že brzdí náš další rozvoj a komplikuje chod celého zimního stadionu.

Navíc považujeme předčasné uzavření zimního stadionu v březnu ještě před koncem sezony spíše za "házení klacků pod nohy" než za zmiňovaný nezbytný krok k úspoře nákladů za energie. Například v nedalekých Mariánských Lázních, které operují s menším rozpočtem měl tamní hokejový klub (který hraje nižší soutěže jak v mužích, tak mládežnických kategoriích) i veřejnost zimní stadion k dispozici téměř až do konce dubna. My do 20. března.