Začala poslední fáze přípravy. Druholigové áčko vyjelo na led.

úterý 09. srpna 2022 / Redakce

V pondělí večer bylo namraženo a tak náš druholigový A - tým naskočil do závěrečné fáze tréninku před začátkem ligy. Stav připomínal try out před naší premiérovou sezónou ve druhé lize, kouč Petr Nekvinda přes několik omluvenek (zaměstnání) napočítal 27 hráčů do pole a dva brankáře.

Prakticky je vyřešen brankářský post. K jedničce Kubovi Kašparovi přibyl nadějný estonský gólman Dimitri Rovda. Ty ještě může navíc doplňovat Adam Horák, který u nás již působil vloni a teď se přesunul z Karlových Varů do prvoligového Sokolova.

Konsolidovaná je již obrana. Tady jsme díky událostem na Ukrajině bohužel přišli o borce, který nám zapadl do týmu, Rusa Alexeje Vasiljeva. Do sestavy se nám ale po zranění vrací robustní Daniel Zavřel, pokračovat bude kapitán Honza Strýček, uvidíme také znovu již "staré známé" Petra Kořána, Vencu Stejskala, Ondru Leštinu, v případě volna i Vojtu Šika. Dále přišel z karlovarské juniorky Vláďa Pohanka, který již chebský dres oblékal. A připraven by měl být k záskokům i Pavel Vápeník. Vyztužit defenzivu se nám potom podařilo příchodem 24 letého beka z Běloruska, kterým je Andrei Shikut. Ten hrál ve své zemi nejvyšší soutěž.

Nepřehlednější je zatím situace v našem útoku. Tady z pracovních důvodů skončil "obr" David Holub a také Jakub Krejsa, nemůžeme zatím dále počítat s druhým z "našich" Rusů Daniilem Ljutovem. Nejméně v začátku sezony nebude Jarda Vašíček, který zkusí znovu štěstí v zámoří.

Opět je ale k dispozici Martin Trapl, David Troška, Michal Fečo, Patrik Šťastný, Šimon Krutina a Petr Rozhon. V přípravě jsou také naši mladí odchovanci Daniel Kubík, Lukáš Dinga, Matěj Bubanec a Jakub Votoupal. Nováčkem je Jan Nekvinda, zkušený 35 letý odchovanec Litvínova. Ten v posledních letech hrál ve Švýcarsku. Dalších osm hráčů je u nás na try outu, včetně borců ze zahraničí (Estonsko, Slovensko, Rusko). Mezi těmi najdeme například vloni ostrostřelce Nové Paky Nikolaje Parshakova, který působil v mládežnických kategoriích Energie Karlovy Vary, nebo našeho bývalého spoluhráče Michaela Čejku.

Aktuálně máme tedy na soupisce dva brankáře, devět obránců a 11 útočníků. Hráči na zkoušku dostanou svou příležitost ve čtvrtečním domácím přípravném zápase proti Ústí nad Labem. K tomu ještě budeme mít znovu možnost využít služeb borců z partnerského Baníku Sokolov.