Příprava č. 1: Domácí výhra nad Ústím 3:2

pátek 12. srpna 2022 / Redakce

Výborná atmosféra, velmi slušná návštěva a solidní, dramatický hokej

Na prvním místě je třeba poděkovat našim fanouškům, kterých na první zápas přes přetrvávající překážky (nefunkční lávky a podivně vysektorované ochozy) dorazilo přes dvě stovky a po celý zápas vytvářeli výbornou atmosféru.

Ex - prvoligové Ústí nad Labem přijelo podle vlastních slov bez svých 5, 6 hlavních opor, naproti tomu ale s tréninkovým náskokem. My jsme šli do utkání po třech jednotkách na ledě a rovnou s devíti nováčky v sestavě, včetně zahraničních akvizic, které dostaly svou příležitost ukázat se.

SLOŽENÍ TÝMU

Kouč Petr Nekvinda poslal do hry kompletní čtyři pětky, v brance se potom protočili dva gólmani. Jakub Kašpar udržel půl zápasu čisté konto, poté ho nahradil Estonec Dimitri Rovda. V obraně chyběl Daniel Zavřel, k vidění byl Honza Strýček, Petr Kořán, Venca Stejskal, Ondra Leština, Pavel Vápeník, Vláďa Pohanka, Vojta Šik a nová posila do defenzivy Andrei Shikut.

V první útoku byl vedle Martina Trapla a Davida Trošky k vidění s číslem 14 Nikolaj Parshakov. Velmi dobře si vedla druhá formace, tam Petr Rozhon dostal za spoluhráče exkadaňského Marka Konáška (číslo 40) a zkušeného Jana Nekvindu (62), který k nám přišel ze Švýcarska. Třetí útok tvořil Šimon Krutina se Slovákem Jakubem Keprtem (17) a estonským juniorem Nikitou Krillovem (48). Ve čtvrté formaci se vedle Patrika Šťastného představili dva Rusové, kteří hrálo vloni v polské Lodži, subtilnější Vladimir Petrovsky (42) a s číslem 33 Eduard Schibelbein. V ofenzivě tedy chyběl Michal Fečo a také naši junioři.

UTKÁNÍ

Pro oba celky to byl první testovací duel, přesto se hrálo ve slušné tempu. Po úvodním rozkoukání jsme srovnali hru a postupně si v utkání všechny naše pětky vytvořily gólové příležitosti, mnohdy po pěkných akcích.

První třetina skončila bez branek, když jsme přestáli dvě oslabení.

Hned v první minutě druhé části nás poslal do vedení Petr Rozhon, který zužitkoval "průjezd" Nikolaje Parshakova - 1:0. Hosté poté stříleli v dobré šanci mimo, my jsme odpověděli šancí Patrika Šťastného a znovu Nikolaje Parshakova. V první naší početní výhodě jsme sice vyrobili chybu a Jakub Kašpar musel likvidovat brejk ústeckého Bartoše, po otočení hry jsme ale stihli přesilovku zužitkovat Martinem Traplem po asistencích Patrika Šťastného a Davida Trošky - 2:0.

Hosté z nepříznivého stavu znervózněli, výsledkem byla drobná strkanice, po níž jsme ale překvapivě šli do oslabení a střídajícího Dimitrie Rovdu překonal z dorážky hostující Damašek - 2:1.

Dvoubrankový náskok nám ale vrátil ve 38. minutě Jan Nekvinda po asistenci Petre Rozhona a Ondry Leštiny - 3:1.

V polovině třetí třetiny ještě snížil na 3:2 Kordule, ale první výhru sezony jsme přes závěrečné dvě minuty v oslabení uhájili.

DALŠÍ PROGRAM

Teď nás čekají dva zápasy proti dalšímu bývalému extraligovému soupeři, chomutovským Pirátům. Nejprve ve čtvrtek 18. srpna vyrazíme na sever Čech, v úterý 23. srpna je potom na programu odveta v Chebu (od 19.00 hodin!).