Příprava v Chomutově se speciálním nádechem, týmy si připomenou 90 let starý vzájemný duel

středa 17. srpna 2022 / Redakce

Na bývalý extraligový led Po domácí výhře nad Ústím nad Labem 3:2 zamíříme ve čtvrtek k druhému testovacímu duelu na led chomutovských Pirátů. Po 99 kilometrech cesty nás přivítá moderní Rocknet Aréna, kde se hrála ještě před třemi lety hokejová extraliga. Poté tradiční hokejový klub zamířil kvůli finančním problémům na samé dno a teď pokračuje zpět nahoru. Pro letošní sezonu si vybojovali Piráti druhou ligu a i tady budou patři k hlavním favoritům.

DFK Komotau versus DEV Eger

Duel na severu Čech bude mít ale speciální příchuť. Domácí nastoupí v replikách dresů svého předválečného předchůdce - DFK Komotau a nás si Chomutováci nepozvali na tuto oslavu náhodou. Historicky první zápas tehdejší DFK Komotau sehrál totiž ve třicátých letech minulého století právě proti Chebu, který nastupoval pod názvem DEV Eger již od roku 1928 a patřil k předním celkům "sudetské župy". Více: DEV EGER 1928

Vzájemné duely současnosti a aktuální forma
Ale zpět do současnosti. Pro Piráty to bude přírpavný duel číslo 3. V prvním vyhráli vysoko 8:2 v Děčíně, následně padli 3:2 mezi mantinely Ústí nad Labem. S Chomutovem jsme se utkali dvakrát v přípravě před naší premiérovou sezonou ve druhé lize, na severu Čech jsme prohráli 6:3, doma jsme se potom radovali po výborné podívané z výhry 6:5.

Zápas startuje v 17.30 hodin.

Naše sestava: Stejná obrana, změny v útoku

Do utkání pošle kouč Petr Nekvinda kompletní čtyři pětky. K dispozici budou oba naši brankáři, Jakub Kašpar a Dimitri Rovda.

Obrana vyjede ve stejném složení jako proti Ústí, znovu bude chybět Daniel Zavřel. Kapitán Honza Strýček nastoupí opět s Petrem Kořánem a Vladislav Pohanka s Ondrou Leštinou. Andrej Šikut tentokrát bude hrát s Vencou Stejskalem a Pavel Vápeník dostane za parťáka Vojtu Šika.

V útoku již neuvidíme dvojici Rusů Vladimir Petrovsky a Eduard Shibelbein, k dispozici tentokrát nebude ani David Troška, Jan Nekvinda a opět Michal Fečo.

V prvním útoku se tak představí mladý Estonec Nikita Kirillov s Petrem Rozhonem a Jardou Vašíčkem. Ve druhém exkadaňský Marek Konášek s naším juniorem Matějem Bubancem a Nikolajem Parshakovem. Třetí formace bude hrát ve složení Jakub Votoupal, Šimon Krutina a Patrik Šťastný. Čtvrtý útok bude tvořit Lukáš Dinga, Martin Trapl a Slovák Jakub Keprt.