Kanár na bývalém extraligovém ledě, vítězná bitka Honzy Strýčka, více než tisícovka diváků

pátek 19. srpna 2022 / Redakce

Ke druhému přípravnému duelu jsme vyrazili na led jednoho z aspirantů na postup, Pirátů Chomutov.

Sestava

Oproti utkání s Ústím chyběla dvojice Rusů Petrovsky a Shibelbein, kouč Petr Nekvinda musel škrtnout i zkušeného Davida Trošku a Jana Nekvindu, opět nebyl k dispozici Daniel Zavřel a Michal Fečo. Obrana tak hrála prakticky ve stejném složení, do branky se postavil nakonec na celý zápas Jakub Kašpar a v útoku naskočila trojice loňských juniorů Lukáš Dinga, Matěj Bubanec a Jakub Votoupal.

Piráti sice také počítali některé absence, nicméně v zápase se předvedla (a to doslova) legendární litvínovská dvojice Viktor Hübl a František Lukeš.

Před zápasem
Díky komplikacím na cestě (hořící automobil) jsme dorazili k chomutovské Rocknet Aréně se zpožděním a rozvičku jsme museli zkrátit na minimální dobu. Dva naši beci, kterí se dopravovali zvlášť, "přiběhli" dokonce až na rozbruslení. To nám příliš nepomohlo.

Utkání
Než jsme se na ledě rozkoukali, prohrávali jsme 3:0. To svítila na kostce teprve 12. minuta. A mohlo být ještě hůře. V následném oslabení jsme si ale největší šanci vypracovali my, Martin Trapl po dobré práci Petra Rozhona ale domácího gólmana nepřekonal. Běhula v chomutovské kleci vytáhl lapačkou i nebezpečnou střelu Marka Konáška, skóre se tak v první části již neměnilo.

Na začátku druhé třetiny jsme ukázali dobře sehrané přečíslení, v něm kotouč putoval po ose Nikolaj Parshakov - Marek Konášek - Matěj Bubanec do tyče branky Pirátů. Na druhé straně naopak předvedla své umění exlítvínovská dvojčata, František Lukeš ostrou křížnou přihrávkou z modré čáry viděl Viktora Hübla u tyčky a tomu stačila jen lehká teč - 4:0.

Vzápětí jsme se ocitli znovu v oslabení, když Pavel Vápeník nenechal ve štychu Vencu Stejskala, v početní nevýhodě jsme ale mohli znovu udeřit, Nikolaj Parshakov v brejku Běhulu nepřekonal!

V prostřední části jsme ale nakonec přeci jen připsali alespoň pomyslný bod. Ten obstaral kapitán Honza Strýček. Po strkanici na našem brankovišti v pěstním souboji rychle umravnil domácího Žižku, který si zřejmě věřil, když v bitce nahradil původního aktéra Málu. Tady bylo po třech ostrých ranách hotovo. Šimon Krutina ještě svým pokusem olízl znovu tyčku pirátské svatyně a šlo se podruhé do šaten.

Na začátku třetí třetiny zkompletoval v úniku hattrick domácí Roman Chlouba - 5:0. Nám se korekce skóre přes veškerou snahu nepodařila. Pět minut před koncem sice dopravil kotouč do chomutovské klece Jarda Vašíček, gól však uznán nebyl - pro zásah rukou. Půl minuty před koncem potom domácí upravili zásluhou Chrpy na konečných 6:0.

Celkové shrnutí

Piráti utkání dominovali, ukázali svou zkušenost. My jsme mohli určitě vybojovat lepší výsledek, ale v rozhodujících situacích, jak v obranné, tak útočné fázi, jsme tahali za kratší konec.

Hodnocení kouče

Hlavní trenér HC Stadion Cheb Petr Nekvinda: „Jsme hlavně rádi, že jsme si s Piráty mohli zahrát, protože to je ambiciózní tým, který má šanci na postup. Tentokrát jsme byli horším mančaftem, ale na druhou stranu máme za sebou jen sedm tréninků. Takže si myslím, že se s tím dá pořád něco dělat, protože čas do 24. září ještě je. Některé věci jsme měli dobré, jiné zase horší. Musíme na tom ještě zapracovat, podívat se na video a rozebrat si chyby.“

PIRÁTI CHOMUTOV - HC STADION CHEB 6:0 (3:0, 1:0, 2:0).

Sestava Stadionu: Kašpar (Rovda) – Strýček "C", Kořán, Pohanka, Leština "A", Stejskal "A", Šikut, Vápeník, Šik – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Bubanec, Parshakov, Votoupal, Krutina, Šťastný, Trapl, Keprt, Dinga.
Trenér: Petr Nekvinda.

V úterý se hraje od 19.00 odveta v Chebu.