Střelecký zmar jsme protrhli až na začátku třetí třetiny

středa 24. srpna 2022 / Redakce

Ve třetím přípravném utkání jsme hostili chomutovské Piráty

Hosté z Chomutova nechali doma své dvě největší hvězdy Hübla s Lukešem, místo nich dostali příležitost junioři. Nám, jak bylo avizováno, v obraně chyběl Vojta Šik, naopak se vrátil do sestavy Jan Nekvinda a poprvé se letos představil Michal Fečo a po delší době také Michael Čejka.

Pirátům jsme chtěli oplatit několik dní starou porážku, jenže odvetu jsme začali stejně špatně jako zápas v Chomutově. Poprvé jsme inkasovali již na začátku 2. minuty, kdy se tečovaný kotouč došoural za Kubu Kašpara - 0:1.
Poté mohl srovnat Petr Rozhon, v zakončení byl ale faulován a z přesilovky jsme nic nevytěžili.

Naopak. V 11. minutě jsme nechali hosty dorážet na brankovišti a prohrávali jsme 0:2. A situace se opakovala. Petr Rozhon vybojoval přesilovku, tu jsme v gól nepřetavili a v 19. minutě využil ponechaný prostor hostující Príhoda - 0:3.

Ve druhé třetině jsme "zatlačili na pilu". Petr Rozhon svůj blafák v úniku nedotáhl, nevyšlo ani přečíslení Jana Nekvindy s Martinem Traplem, nebo akce Nikity Kirillova. Velmi blízko jsme byli snížení ve 29. minutě při třetí početní výhodě za faul na Petra Rozhona, výborně sehraná kombinace po ose Nikolaj Parshakov, Michal Fečo, Petr Rozhon, ale Venca Stejkal v zakončení těsně minul prázdnou branku! A aby toho nebylo málo, z protiútoku ještě ve vlastním oslabení Piráti upravili na 0:4.

Zkoušeli jsme to dál, prokousali se přes dvojnásobné oslabení, ale snížit se nám podařilo až ve třetí třetině. Ve 44. minutě protrhl naší střeleckou smůlu v přesilovce po nabídce zpoza branky od Michala Feča Venca Stejskal a v 53. minutě snížil po asistenci Jana Nekvindy na kontaktních 2:4 Marek Konášek.

Snahu o dotažení skóre nám ale v 58. minutě utnul přesnou střelou hostující Chrpa a v 59. minutě si pohrál s naší defenzivou zkušený Roman Chlouba 2:6. Před závěrečnou sirénou jsme stihli ještě jednou udeřit, v poslední minutě po obléhání chomutovské branky upravil na konečných 3:6 Petr Kořán.

HC STADION CHEB - PIRÁTI CHOMUTOV 3:6 (0:3, 0:1, 3:2).
Branky: 44. Stejskal (Fečo, Parshakov), 53. Konášek (Nekvinda), 60. Kořán (Fečo, Strýček) – 2. Zajíček (Hynek, Kostourek), 11. Príhoda (Váchal, Černý), 19. Príhoda (Černý, Mála), 30. Mežnar (Zajíček, Hynek), 58. Chrpa (Charousek, Hynek), 59. Chlouba (Chrpa)

Stadion: Kašpar – Strýček (C), Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Shikut, Vápeník – Kirillov, Rozhon, Vašíček, Konášek, Nekvinda, Parshakov, Fečo, Krutina, Šťastný, Trapl, Čejka, Troška.