Hrdost i smutek. Mládežnické kategorie opouští někteří lídři. Mladí orli odlétají z mateřského hnízda, jdou bojovat do nejvyšších republikových soutěží

pátek 26. srpna 2022 / Redakce

Hrdost i smutek. Mládežnické kategorie opouští někteří lídři. Mladí orli odlétají z mateřského hnízda, jdou bojovat do nejvyšších republikových soutěží

Chebský hokej se za poslední roky neskutečně posunul. Famózní výsledky vloni předvedli mladší žáci, výborně si vedli starší žáci, nebo junioři. To si ale Tomáš Tureksamozřejmě vybírá svou daň, kdy někteří orli k lovu potřebují prostě větší teritorium. My extraligu dorostu a juniorů nemáme, zastřihávat křídla jim nechceme a tak zamíří jinam.

V nové sezoně se tak u nás v žácích a dorostu již nepředstaví čtveřice hráčů: Jan Valuš, Tomáš Turek, Marek Kubík a Filip Žalud. Každý ovšem z jiného důvodu.

Brankář Tomáš Turek po loňské velice dobré sezóně v jeho podání se rozhodl odejít na střední školu do Chomutova a dát přednost studiu.

Jiné osudy píše zbylá trojice. Nejstarší z nich Honza Valuš, taktéž zamířil na střední školu mimo náš kraj, konkrétně na Kladno. "V poslední letech na sobě tvrdě pracoval i nad rámec tréninkových jednotek. Na Kladně zároveň udělal velký dojem během turnajů DTS na trenéry Rytířů Kladno. Lídr a kapitán našich starších žáků v jednom se tak v nadcházející sezóně bude prát v dresu Rytířu v extralize dorostu," přibližuje trenér Pavel Hlavatý.

Filip Žalud a nejmladší z této trojice Marek Kubík zamířili již od letní přípravy do Energie Karlovy Vary. Společně budou nastupovat za devátou třídu, a tak budou mít šanci se měřit s těmi nejlepším týmy svého ročníku v celé České republice. "Mára, jakožto o rok mladší bude také moci nastupovat v soutěži osmých tříd. Oba dva jsou technicky i bruslařsky velice dobře vybaveni, navíc velice chytří hráči do herních kombinací. Jejich rozvoji pomůže to, že se budou měřit a hrát proti nejlepším klukům z celé země," poukazuje šéftrenér HC Stadion Cheb Pavel Hlavatý, který všechny borce doteď vedl.

Tomu odešel již na počátku sezóny 2021/22 z řad starších žáků Šimon Kožík, který se přesunul rovněž do Karlových Varů, na přelomu listopadu/prosince se k němu připojil Daniel Postl, který v tu dobu byl naprostým lídrem chebské obrany starších žáků, proto také dostal i několik příležitostí v našem dorostu. Tato dvojice ročníku 2007 bojuje o své místo v extraligovém dorostu Energie Karlovy Vary.

"Samozřejmě nás tyto odchody zamrzí, jelikož ztrácíme velké lídry jednotlivých ročníků. Na druhou stranu jsme velice rádi, že dokážeme vychovat hráče pro "velké" kluby a že se kluci dokáží prosadit do extraligových týmů dorostů, případně později juniorů. Tímto všem našim odchovancům přejeme hodně úspěchů v jejich slibně rozjetých kariérách, tak i ve studijním a osobním životě. A věříme, že na dres s orlem na hrudi vzpomínají jen v tom nejlepším. A také v to, že se náš klub bude posouvat výš a výš, abychom hráli nejvyšší republikové soutěže a kluci mohli hrát na nejvýšší úrovni doma," říká na závěr kouč Pavel Hlavatý.

A my budeme věřit, že se kluci zase za nějaký čas v chebském dresu objeví - třeba v druholigovém áčku.