Příprava č. 4: Jedeme k odvetě do Ústí

čtvrtek 01. září 2022 / Redakce

Ve čtvrtek v 18.00 nastoupíme ke čtvrtému přípravnému zápasu.

Odveta na severu Čech

A znovu budeme mít velmi kvalitního protivníka. Zamíříme na sever Čech, tentokrát do Ústí nad Labem. S tím jsme v domácím prostředí vybojovali výhru 3:2, když za Stadion skóroval Petr Rozhon, Martin Trapl a Jan Nekvinda.

Dosavadní bilance v přípravě

V dalších dvou testech jsme se postavili ambicióznímu Chomutovu. Mezi mantinely Pirátů jsme padli 6:0. Doma se nám potom konečně povedlo po více než sto minutách dopravit kotouč do chomutovské klece, na více naž porážku 3:6 to ale nestačilo. Každopádně jsme bohatší o další velmi kvalitní přípravný zápas.

To samé bude platit i pro dnešní duel na ústeckém zimním stadionu. Pro domácí to bude již sedmý test. Ústí dokázalo porazit Jablonec 4:1 a 8:1, v prodloužení potom i chomutovské Piráty 3:2. Naopak Severočeši nestačili na Most (1:3), v odvetě na Chomutov (2:4) a u nás prohráli jak už bylo řečeno 2:3.

Proti vítězi z Nagana Čalounovi i bývalému spoluhráči Radkovi Proškovi

Ústí po dvaceti letech sestoupilo z první hokejové ligy a letos se bude snažit pod vedením olympijského vítěze z Nagana Jana Čalouna spolu s dalšími favority o návrat. Tomu také odpovída soupiska. Zajímavostí je působení Australana (Kale Costa), ale také hráčů, kteří oblékali dres Stadionu Cheb, Richarda Záruby, Martina Berčíka a nově Radka Proška.

Poprvé za nás v přírpavě nastoupí Daniel Zavřel, o dres zabojuje útočník z Běloruska

Kouč Petr Nekvinda bude mít k dispocizi tři obranné dvojice a čtyři útočné formace.

Do branky se postaví opět Jakub Kašpar. V defenzivě nám bude chybět Pavel Vápeník, který se zraněným ramenem nedohrál poslední zápas a z důvodu nemoci bude absentovat také Vláďa Pohanka. Naopak se poprvé v přípravě představí "obr" Daniel Zavřel, ten se postaví vedle Bělorusa Andreje Šikuta. V první dvojici uvidíme osvědčené duo Honza Strýček a Petr Kořán. Ve druhé potom Ondru Leštinu a Vencu Stejskala.

A útoky? Tady bude chybět z pracovních důvodů David Troška. První formace nastoupí ve složení Jarda Vašíček, Petr Rozhon a Nikolaj Parshakov. Ve druhém útoku bude hrát Marek Konášek, Michael Čejka a Jan Nekvinda. Ve třetí formaci se představí Michal Fečo, Šimon Krutina a Martin Trapl. A ve čtvrté se vedle sebe postaví Patrik Šťastný, slovenská akvizice Jakub Keprt a nový muž na zkoušku Bělorus Ivan Pusev.