V Ústí výborná první třetina, potom jsme odstoupili od své hry

pátek 02. září 2022 / Redakce

Ke čtvrtému přípravnému duelu jsme se vypravili na led vloni ještě účastníka Chance ligy, který má znovu velké ambice.

A začali dobře. Domácí Slovan jsme zaskočili ve 3. minutě když pokus Honzy Strýčka skončil v ústecké svatyni. Vstřelená branka nás ještě více povzbudila a byl to zase hokej, kterým jsme se v minulosti prezentovali, odpovědný, týmový, plný nasazení a dobrého bruslení. Ústí se snažilo o zvrat, my jsme obětavou hrou a vynikajícím výkonem gólmana Kuby Kašpara odolávali a nakonec v první dvacetiminutovce nejen udrželi čisté konto, ale také ještě dvakrát udeřili. V 5. minutě přidal druhý gól nováček Ivan Pusev a v 19. minutě upravil již na 0:3 Jan Nekvinda.

Ve druhé třetině jsme šli nepřesným sudím na ruku a špatná rozhodnutí mužů v pruhovaném podporovali mnohdy vlastní nedisciplinovaností. Před polovinou zápasu hned tři naši hráči usedli na trestnou lavici a Ústí snížilo Radkem Proškem, tedy naším nejproduktivnějším hráčem v minulém ročníku, kterého ale partnerský Sokolov poslal letos místo k nám do Ústí - 1:3. Ve 33. minutě už to bylo po další využité přesilovce Severočechů pouze o gól zásluhou domácího Kučery a na začátku 35. minuty bylo srovnáno na 3:3, to využil našeho zaváhání při naší ojedinělé početní výhodě znovu Radek Prošek.

Ve třetí třetině se náš výkon zlepšil, nerozhodný stav vydržel až do samotného závěru. Tři minuty před koncem, ale poslali rozhodčí s trestem 2+2 minuty za vysokou hůl přísně ven Marka Konáška a Ústí nabídnutou výhodu zužitkovalo dvěma góly.

HC SLOVAN ÚSTÍ NAD LABEM - HC STADION CHEB 5:3 (0:3, 3:0, 2:0).

Branky a nahrávky: 29. Prošek (Kordule, Rudovský), 33. Kučera (Vacík), 35. Prošek, 58. Costa (Kordule), 59. Smola (Kučera, Rudovský) – 3. Strýček (Šťastný), 5. Pusev (Šťastný, Keprt), 19. Nekvinda (Čejka, Konášek). Rozhodčí: Cícha, Biedermann – Zítka, Goltsch. Vyloučení: 4:8. Využití: 4:0. Oslabení: 1:0.

Ústí nad Labem: Kmec (21. Stahl) – Vacík, Drtina, Šefl, Trefný, Funk, Klatt, Polata – Rudovský, Roubík, Sýkora – Kordule, Costa, Prošek – Damašek, Daniel, Smola – Kučera, Bartoš, Tot.

Stadion: Kašpar – Strýček, Kořán, Šikut, Leština, Stejskal, Zavřel – Trapl, Čejka, Šťastný, Rozhon, Vašíček, Konášek, Nekvinda, Paršakov, Fečo, Krutina, Keprt, Pusev.