Mocný závěr vyrovnání nepřinesl, s Klatovama jsme prohráli 4:5

pátek 09. září 2022 / Redakce

Utkání pro nás začalo katatrofálně, hlavní rozhodčí poslal po 10 sekundách hry na trestnou lavici nesmyslně Jardu Vašíčka a v nastaveném trendu pokračoval. Za další minutu přibyl se čtyřminutovým trestem Radek Nerad (vysoká hůl se zraněním, nadzvednul v souboji hokejku soupeře tak, že ho trefila do obličeje) a čekali nás horké chvilky. Hosté dvojnásobnou výhodu využili již po 4 vteřinách - 0:1.

My jsme mohli ještě v oslabení srovnat, po akci Jardy Vašíčka s Petrem Rozhonem zívala prázdná branka na Honzu Strýčka, ale ten trefil smolně soupeřova hráče, prázdnou svatyni nevyužil ani o chvíli později Patrik Šťastný. Na druhé straně sice následně dvakrát zazvonila tyčka naší svatyně, ale ve 12. minutě bylo srovnáno. Šimon Krutina vymetl víko po nahrávce zpoza branky od Nikolaje Parshakova - 1:1. Strhující úvod. Poprvé do kabin jsme šli ale nakonec s dvoubrankovým mankem. V 16. minutě prošlo za našeho gólmana Nira Tichona nahození přes shluk hráčů od modré čáry a v 18. minutě hosté upravili na 1:3.

Druhou třetinu jsme zahájili v dohrávaném oslabení z první třetiny. Když se ale Petr Rozhon vrátil do hry putoval na trestnou lavici pro změnu Michael Čejka a po jeho návratu Vláďa Pohanka. Z těchto tří přesilových her vytěžily Klatovy čtvrtou branku a přesně v čase 28.00 to bylo po nenápadné akci dokonce 1:5.

Poté podle plánu vystřídal izraelského gólmana Jakub Kašpar a s naší jedničkou za zády nám narostlo sebevědomí. Do konce zápasu už jsme další gól nedostali. Naopak po necelých dvou minutách to bylo již 3:5. Nejprve se trefil Nikolaj Parshakov po asistenci Venci Stejskala a Šimona Krutiny a poté využil naší přesilovou hru Radek Nerad po nabídce od Jana Nekvindy.

Ve zbytku utkání jsme se snažili o další zvrat. Přes několik příležitostí jsme dokázali dostat kotouč do klatovské svatyně až 20 vteřin před koncem při naší power play, kterou jsme podepřeli naší přesilovou hru. Skóroval Viktor Yakhanov za asitence Michaela Čejky a Petra Rozhona.

HC STADION CHEB - SHC KLATOVY 4:5 (1:3, 2:2, 1:0).
Branky Stadionu: 12. Krutina (Parshakov, Trapl), 29. Parshakov (Stejskal, Krutina), 30. Nerad (Nekvinda), 60. Yakhanov (Čejka , Rozhon).

Stadion: Tichon (28. Kašpar) - Strýček, Matějka, Stejskal, Pohanka, Shikut, Yakhanov, Nerad - Vašíček, Rozhon, Šťastný - Konášek, Čejka, Nekvinda - Trapl, Krutina, Parshakov - Bubanec, Keprt, Dinga.

Generálku na start druhé ligy odehrajeme příští čtvrtek od 18.00 v Klatovech.