Konečně jsme hráli disciplinovaně, těší kouče Petra Nekvindu

pátek 16. září 2022 / Redakce

K poslednímu utkání přípravy jsme vyrazili na led dá se říct již tradičního soupeře do Klatov se kterým jsme před několika dny doma padli 4:5.

A také v Klatovech jsme od 7. minuty prohrávali - 1:0. "Do zápasu jsme vstoupili trochu opatrně. Klatovy dobře bruslily a i když jsme nastřelili dvakrát tyčku a netrefili prázdnou branku, byl soupeř o poznání lepší," přiznal kouč Petr Nekvinda.

Nicméně se nám krátce před první sirénou podařilo srovnat stav po individuální akci Michaela Čejky - 1:1.

Po přestávce jsme potom strhli vedení na svou stranu. "Od druhé třetiny kluci začali hrát, posouvali jsme puk rychle od hokejky a to se nám vyplatilo vstřelenými brankami," poukázal Petr Nekvinda. Ve 32. minutě nejprve skóroval v přesilové hře po asistenci Andreje Shikuta a Jana Nekvindy Viktor Yakhanov - 1:2. A v 38. minutě upravil už na 1:3 po přihrávce od Nikolaje Parshakova a Šimona Krutiny Martin Trapl.

Ve třetí třetině jsme pokračovali v nastaveném trendu. "Hráli jsme zodpovědně dozadu a využili další přesilovou hru, kterou nám soupeř nabídl," přiblížil chebský trenér. To znamenalo ve 44. minutě posunutí skóre na 1:4 zásluhou Michaela Čejky, kterému nabil v početní výhodě Viktor Yakhanov.

Domácím se potom sice podařilo snížit, ale poté ještě stačil zkompletovat hattrick Michael Čejka za asistence Marka Konáška a Jana Nekvindy - 2:5.

Celkově mohl být Petr Nekvinda spokojen. "Konečně jsme odehráli zápas disciplinovaně a nenechali se zbytečně vylučovat. Musíme pochválit všechny kluky v poli a také Kašpiho, který nás podržel," uvedl po zápase.

SHC KLATOVY - HC STADION CHEB 2:5 (1:1, 0:2, 1:2).

Branky Stadionu: 20. Čejka, 32. Yakhanov (Nekvinda, Shikut), 38. Trapl (Krutina, Parshakov), 44. Čejka (Yakhanov), 58. Čejka (Konášek, Nekvinda).

Stadion: Kašpar (Cichon) - Strýček (C), Kořán, Pohanka, Leština, Stejskal, Shikut, Yakhanov - Rozhon, Vašíček, Trapl, Fečo, Nekvinda, Parshakov, Keprt, Konášek, Dinga, Krutina, Šťastný, Čejka.