Druhá liga startuje, koho postavíme do boje za Cheb?

úterý 20. září 2022 / Redakce

Chebský hokej naskočí do své třetí sezóny ve druhé lize a ta bude nesmírně náročná.

Díky zúžení Chance ligy zde uvidíme řadu dlouhodobě prvoligových a velmi kvalitních týmů. Hrát se bude ve dvou konferencích, Západní a Východní. A nás místo minulého modelu, kdy se nám v Chebu protočilo sedm týmů a každý jsme viděli na našem zimáku hned třikrát, teď prostřídá rovnou patnáct celků. A bude se opravdu na co koukat, Chomutov, Ústí nad Labem, Vrchlabí, Benátky, Most, Vrchlabí, Jablonec, Děčín, pražské Letňany a jejich nabyté kádry s řadou bývalých extraligových hráčů.

Co postavíme do boje my?

Opět budeme, jak jsme si již zvykli, sázet na agresivní, týmový hokej plný nasazení.

Bohužel s námi dále nebude pokračovat dvojice, která nám do druhé ligy pomohla a patřila jasně k profilu našeho mužstva, David Holub a Jakub Krejsa. Velké díky oběma za práci pro naší organizaci!!

Politická situace k nám nepustí ani dvojici Rusů, kteří nám v minulé zapadli do týmu a měli u nás zájem pokračovat. Dres Stadionu tak zatím neobléknou Alexej Vasiliev a Daniil Ljutov.

A chybět bude také náš nejproduktivnější player minulé sezony - sokolovský Radek Prošek, ten zamířil do Ústí nad Labem.

Před sezónou jsme vyzkoušeli řadu hráčů, včetně zahraničních, z toho jsme se snažili vykrystalizovat co nejlepší MUŽSTVO, které bude odpovídat požadavkům na náš hokej. Samozřejmě v našich finančních možnostech.

V brance zůstává naše jednička Jakub Kašpar, pomáhat nám bude exotická posila z dalekého Izraele Nir Tichon. Nir je izraelský reprezentant a v České republice dlouhodobě studuje. K tomu můžeme připočíst služby muže, kterého jsme u nás už viděli, Adama Horáka - letos hráče Baníku Sokolov.

Nejen obranu, ale celý Stadion opět povede jako kapitán chebský odchovanec Honza Strýček, který bude mít k ruce své asistenty, zkušeného Jana Nekvindu a exsokolovského Michaela Čejku.

V našich obraných řadách uvidíme již naše stálice, Petra Kořána a Vencu Stejskala. Nastálo se k nám přesouvá Vladislav Pohanka, k dispozici bude znovu i Daniel Zavřel, Ondra Leština, pokud ho pustí pracovní povinnosti i Vojta Šik. Otazník visí nad zraněným Pavlem Vápeníkem, který vloni ukázal obrovský progres. Ochotu bojovat za Cheb mají i dva zahraniční hokejisté, kteří přišli letní pauze. Bělorus Andrei Shikut a Rus Viktor Yakhanov.

A útok? Tady hlásíme dva příchody. Velezkušeného 35 letého rodáka z Litvínova, který prakticky celou seniorskou kariéru strávil v Německu a hlavně Švýcarsku, Jana Nekvindu. Do Chebu se vrací také 25 letý Michael Čejka, který má odehráno ve druhé a první lize přes 150 zápasů.

Nováčkem je 21 letý Marek Konášek, který přichází ze severu Čech, druhou ligu hrál v Bílině, první v Kadani. Poslední posilou je 23 letý Nikolai Parshakov, který má vztah k našemu regionu, mimochodem prošel stejně jako drtivá většina našich hráčů karlovarskou hokejovou akademií. Vloni nastupoval za Novou Paku, kde posbíral 47 bodů ve 41 zápasech.

K dispozici budou také "naši" forvardi. Petr Rozhon, Jarda Vašíček, Martin Trapl, David Troška, Michal Fečo, Šimon Krutina, Patrik Šťastný. A svou šanci dostanou i mladí chebští odchovanci Daniel Kubík, Jakub Votoupal, Lukáš Dinga a Matěj Bubanec.

Ptáte se co partnerský Sokolov? Baník nám vedle gólmana Adama Horáka bude formou střídavých startů moct poslat kompletní útočnou formaci. Z předchozího působení u nás již známého Davida Novotného, ostříleného sokolovského kapitána Tomáše Rohana a nově bojovníka Marka Švece.

To vše pod taktovkou Petra Nekvindy, který vystřídal na postu hlavního kouče Michala Jägera.

V úvodním kole narazíme ve středu od 18 hodin v Mostě na místní Mostecké Lvy.