Velká škoda, v Mostě jsme byli blízko bodového zisku.

čtvrtek 22. září 2022 / Redakce

K prvnímu zápasu nové sezony jsme vyrazili na sever Čech, na zimák Mosteckých Lvů

"Domácí byli v utkání favoritem, soutěž hrají dlouho, mají ve svém kádru litvínovské ochovance," poukázal na úvod chebský kouč Petr Nekvinda.

Stadion ale za mohutné podpory skupiny svých fanoušků domácí v úvodu trochu zaskočil, potom měli lepší pasáž Mostečtí Lvi, v závěru první třetiny jsme ale opět převzali iniciativu a domácí několikrát po dobrých kombinacích "zamotali" v jejich pásmu!

Ve druhé dvacetiminutovce vyrovnaný duel přetočil na mosteckou stranu ve 31. minutě Šimeček - 1:0. My jsme mohli několikrát dorovnat stav. V posledních vteřinách druhého dějství se ještě dostal do brejku Jan Nekvinda, po střele mezi nohy zůstal kotouč bez dozoru za betony Hosnedla, na doražení za čáru ale již nebyl čas!

Ve třetí třetině se pokračovalo v nastaveném trendu. "Odehráli jsme vcelku dobrý zápas, prakticky jsme udělali jednu chybu ze které jsme inkasovali branku na 1:0. Měli jsme šance na vyrovnání, bylo jich tam docela dost. Na straně Mostu byly také, ale myslím, že jsme měli trošku vyloženější," říká trenér Petr Nekvinda.

Jednobrankový náskok drželi Mostečtí až do samotného závěru. Tam jsme potom zkusili power play, místo vyrovnávací branky jsem ale lovili kotouč ze své prázdné branky. "Malinko jsme tam zaspali při vystřídání, domácím se kotouč odrazil na hokejku a dali druhý gól, nakonec jsme ještě dostali smolně třetí branku," líčí kouč Stadionu. Za stavu 2:0 jsme totiž dál pokračovali ve hře bez brankáře.

"Utkání bylo na úrovni, odehráno bylo z naší strany docela dobře, se závěrem, který vyšel v náš neprospěch," shrnul úvodní utkání sezony Petr Nekvinda.

Teď nás čekají dva domácí duely, v sobotu od 18 hodin Řisuty a ve středu od 19 hodin Ústí nad Labem.

Mostečtí Lvi - HC Stadion Cheb 3:0.
Branky a nahrávky: 31. Šimeček (Procházka), 59. Šimeček (Kýhos, Kroupa), 60. Mical (Řehoř)

Most: Hosnedl (Kubík) – Urbánek, Havlůj (C), Steinocher, Kroupa, Urban, Hofmann, Šoustek – Kysela, Písařík, Böhm (A) – Šimeček, Kýhos (A), Procházka – Zdeněk, Řehoř, Mical – Smolka
Trenér: Vladimír Kýhos
Stadion: Kašpar (Tichon) – Iakhanov, Kořán, Shikut, Leština, Strýček (C), Stejskal – Troška, Fečo, Nekvinda (A) – Konášek, Trapl, Šťastný – Rozhon, Parshakov, Krutina – Čejka (A), Vašíček.
Trenér: Petr Nekvinda
Rozhodčí: Šmika – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0.
Diváci: 237.