Dvě neproměněná trestná střílení, marná snaha o vyrovnání, závěrečná power play, výhru si odvezli hosté

středa 28. září 2022 / Redakce

V prvním domácím utkání jsme přivítali Řisuty

Po dvou kolech bez bodu

V Mostě jsme sahali po bodu, doma jsme padli s Řisuty, po dvou kolech druhé ligy tak máme na svém kontě nulu. V 16ti členné konferenci Západ jsou ve stejné situaci hned další čtyři týmy, jedenáctý Hronov má pak na svém kontě jeden bod. Není třeba panikařit. To si uvědomuje i kouč Petr Nekvinda. "Nesmíme teď hodit flintu do žita, to se stane každému, podívejte se na jiná mužstva. Soutěž teprve začala, máme ve druhé lize odehrány dva zápasy, my se z toho nesmíme jak se říká po....., musíme jít dál, musíme začít hned v pondělí na tréninku," nabádá.

Průběh zápasu

Duel s Řisuty před 250 diváky začal svižně, první třetina přes několik šancí skončila bez branek. My jsme měli k dispozici trestné střílení, když po parádním pasu šel sám na branku Nikolaj Parshakov a byl zastaven faulem. Proti Pánkovi ale neuspěl.

Na začátku druhé části jsme již po 34 vteřinách inkasovali. Rychle jsme se vzchopili a po 45 vteřinách bylo srovnáno, když náš tlak po nastřelené horní tyčce Martina Trapla přetavil v gól Marek Konášek - 1:1.

Řisuty si ale vzali svůj náskok zpět a brankami v 31. a 36. minutě odskočily na 1:3.

Snažili jsme se o zvrat. Ve 39. minutě snížil na rozdíl jediné branky Martin Trapl, který v rychlém protiútoku zvolil z levé strany střelu - 2:3. Ale víc se nám přes další šance nepodařilo.

V závěrečné třetině hosté znovu odskočili na 2:4. My jsme dokonali zmar v koncovce dalším neproměněným trestným střílením, tentokrát si nepřišel na hostujícího gólmana Jan Nekvinda. Nepomohla nám ani závěrečná power play.

"I když jsme byli v utkání zřejmě mírným favoritem, tak nás to mrzí, ale Řisuty si asi zasloužily vyhrát. Nám se v poslední době vůbec nedaří střelba, máme pomalou rozehrávku a hosté toho využili. Měli jsme ještě k dispozici dva nájezdy, které jsme neproměnili, což je taky známka toho, že se nám střelecky nedaří," ohlédl se ještě za zápasem trenér Petr Nekvinda.

Toho teď čeká příprava týmu na další boje. "Zkusíme trochu zahýbat se sestavou, protože dneska nám hrála trochu lépe třetí lajna, první a druhá lajna se nám trochu rozsypala. Zatím nevím čím to je, ale uděláme si teď rozbor utkání a nějak se podle toho zařídíme. Nemáme špatný mančaft, má bojovného ducha, má svojí kvalitu. Domácí zápasy bysme ale měli vyhrávat, je škoda, že se nám to dneska nepodařilo," řekl po zápase.

Momenty utkání

Kvalitní výkon předvedli rozhodčí v čele s hlavním Jakubem Zeliskou, stejně jako v prvním kole v Mostě Marek Šmika se svými čárovými kolegy.

Sestava

Do sestavy se vrátil Vláďa Pohanka, k dispozici byl i sokolovský obránce František Klejna, který nám hodně pomohl.

Další výsledky v Západní konferenci

Co nám zatím napovídají výsledky o síle soupeřů? Most na jehož ledě jsme v prvním kole padli po boji 3:0 si dovezl výhru 3:2 z Jablonce a je zatím spolu s Chomutovem, Ústím, Letňany, Příbramí v čele tabulky s plným počtem bodů. Právě Ústí nás čeká již ve středu opět doma (19.00 hodin). Potom se vypravíme do Hronova, který schytal výprask 9:0 od Příbrami a nevedlo se ani Táboru, který padl 5:1 v Letňanech. Čeká nás dlouhá, vyrovnaná a těžká soutěž.


HC STADION CHEB - HC ŘISUTY 2:4 (0:0, 2:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Konášek (Trapl, Čejka), 39. Trapl (Kořán, Parshakov) – 21. Bílek (Patyk, Petráš), 31. Keszi (Rendla), 36. Křepelka (Okegawa), 53. Bílek (Patyk, Janda).

HC Stadion Cheb: Kašpar (Tichon) – Leština, Jakhanov, Stejskal, Shikut, Kořán, Klejna, Pohanka, Strýček (C) – Troška, Fečo, Konášek, Nekvinda (A), Trapl, Čejka (A), Rozhon, Šťastný, Krutina, Vašíček, Parshakov.
Trenér: Petr Nekvinda.
HC Řisuty: Pánek (Smetana) – Janda, Rudovský, Potechin, Řepka, Strnad, Pokorný – Janeček, Keszi, Křepelka, Šťastný, Výrut, Bílek (C), Pátyk, Chamrád, Okegawa, Bláha, Petráš, Rendla.
Trenér: Pavel Křepelka.

Diváci: 250.