První body! Z Hronova jsme přivezli výhru 5:1. Vyhrocený duel jsme zmákli výborně

neděle 02. října 2022 / Redakce

Sedmitísícový Hronov na naše poměry s malým, ale na druhou ligu dostačujícím zimákem, dlouhý 333 kilometrový přesun a tým s početnou kolonií hráčů z bývalého Sovětské svazu včetně trenéra. To nás čekalo v sobotu ve 4. kole Západní konference.

V nekompletní sestavě

Oproti poslednímu utkání jsme postrádali sokolovského Frantu Klejnu, zraněného Jana Nekvindu a z pracovních důvodů také Ondru Leštinu.

Od začátku svižný hokej a naše dobrá hra
Hra na tři pětky na menším kluzišti měla ale od začátku spád bez hluchých míst. Oba gólmani si hned v úvodu sáhli několikrát na puk, my jsme ale působili nebezpečněji a začali si vytvářet šance.

Petr Rozhon nás poslal do vedení
Už v 6. minutě jsme šli do vedení. Honza Strýček stihl v útočném pásmu dojet kotouč putující ven ze třetiny, předal ho Petrovi Rozhonovi, ten si našel střeleckou pozici a vymetl levý horní roh branky - 0:1.

Klíčový moment
O chvíli později přišel možná klíčový moment celého utkání. Po výborné práci Nikolaje Parshakova a koncovce Šimona Krutiny, kdy kotouč poskakoval po brankové čáře, se po následném odrazu dostal do brejku domácí Hašlar, ale Kuba Kašpar se překonat nenechal! Po přenesení hry pak za brankou Hronova vybojoval kotouč Michael Čejka, naservíroval ho před prázdnou klec Jardovi Vašíčkovi a bylo to 0:2!

Přestáli jsme dvě oslabení a znovu udeřili
Hronov se mohl vrátit do zápasu, ale následná dvě oslabení jsme sehráli výborně a naše neutuchající aktivita nám přinesla ještě v první dvacetiminutovce třetí branku. V 19. minutě předvedl vynikající pas z naší brankové čáry na útočnou modrou Vláďa Pohanka a Martin Trapl měl dobře seřízená mířidla - puk zazvonil znovu do levého horního rohu hronovské svatyně - 0:3!

Michal Fečo odvrátil puk směřující do branky
Dvě vteřiny před sirénou potom ještě domácí střelu šourající se do naší branky uklidil vracející se Michal Fečo.

Ve druhé třetině domácí přitlačili na pilu
Do druhé třetiny Hronov nastoupil evidentně s cílem pořádně "přitvrdit muziku", začal dohrávat souboje a přibývalo "jiskření". Prim v domácím zájmu hrál náš Nikolaj Parshakov, který svým bývalým hronovským spoluhráčům ale nic nedaroval.

Venca Stejskal jako legendární Bobby Orr
Navíc hned ve 25. minutě domácí "emoce" ještě více vyšrouboval Venca Stejskal, který po svém výletě z naším modré projel celé kluziště, objel domácí branku a upravil tak již na 0:4!

Místo hokeje konfikty a vyloučení
Zbytek zápasu se nesl v duchu řady konfliktů a vyloučení. My jsme se ale přesto nenechali rozhodit a přes zmíněné "obtíže" dál produkovali svoji hru. V 53. minutě jsme zvýšili využitou přesilovou hrou již na 5:0, zakončoval Vláďa Pohanka. Poté již zápas dokráčel k tomu, k čemu dlouho směřoval, k závěrečné boxerské vložce.

Boxerká vložka
Ani tady se moc domácím nevedlo. Nejprve si náš Viktor Yakhanov velmi dobře počínal v bitce s domácím Amirovem, poté Honza Strýček předvedl svou sílu v souboji s Hovsepyanem a ten opuštěl kolbiště bez dresu. Svojí bitku vyhrál jasně i David Troška, který přispěchal na pomoc spoluhráčům při řádění Yailova. A u toho se musíme zastavit. Ten nejprve srazil krosčekem Šimona Krutinu a poté "naběhl" na vedle stojícího Vencu Stejskala. Poté si již borec v domácích službách "užíval" svou "výhru" s posměšky k našemu ležícímu hráči (po zmíněném krosčeku), kterého měla v péči zdravotnice.

Přišli jsme o čisté konto
Bohužel jsme dvacet vteřin před koncem "rozhráraného" utkání ztratili nulu na kontě inkasovaných branek.

Teď dva zápasy doma!
Máme ale tři body a můžeme se těšit na dva domácí zápasy, ve středu od 19 hodin hostíme Písek, v sobotu od 18 hodin potom Vrchlabí.

HC WIKOW Hronov - HC Stadion Cheb 1:5 (0:3, 0:1, 1:1).
Branky a nahrávky: 60. Hašlar (Bondar) – 6. Rozhon (Strýček), 11. Vašíček (Čejka), 19. Trapl (Pohanka, Parshakov), 25. Stejskal (Čejka, Vašíček), 53. Pohanka (Fečo, Čejka).

Hronov: Žalčík (Andrisík) – Pavelka "A", Kotyza, Mikulec, Heligr, Exner "C", Amirov – Kindyshev, Akhmetianov, Hašlar, Bondar, Hovsepyan "A", Bořuta, Veselý, Yailov, Sobchenko, Štrombach. Trenér: Sergej Šošnikov.
Cheb: Kašpar (Tichon) – Kořán, Yakhanov, Stejskal, Shikut, Strýček "C", Pohanka – Rozhon, Konášek, Trapl, Troška, Čejka "A", Fečo, Šťastný, Krutina, Parshakov, Vašíček.. Trenér: Petr Nekvinda.
Rozhodčí: Maršálek – Rychlý, Gančarčík.
Diváci: 155.