S Pískem výhra na nájezdy, v tabulce jsme už devátí!

čtvrtek 06. října 2022 / Redakce

V úvodu nás podržel Kuba Kašpar Do zápasu jsme nevstoupili dobře, brankář Kuba Kašpar musel v prvních třech minutách likvidovat dva brejky soupeře. V 6. minutě naštěstí využil již naší druhou přesilovou hru Nikolaj Parshakov, který si našel střeleckou pozici - 1:0. V 9. minutě potom zvýšil na 2:0 Michael Čejka tečí po nahození Václava Stejskala.

Zmatky na trestné lavici, místo v pěti čtyřminutové dvojnásobné oslabení

Pohodové vedení nám ale sebrala podivná pětiminutovka v závěru třetiny. Nejprve putoval na trestnou lavici Michael Čejka za držení. Než se vhodil kotouč do hry, přisedl k němu Michal Fečo a poté šel ven s trestem za naší střídačku Martin Trapl. Po dvou minutách přibyl ještě Honza Strýček. Písek vytěžil z dvojnásobné přesilovky snížení na 2:1. A mohlo být ještě hůře. Po chybě s vypouštěním hráčů zpět jsme totiž přes inkasovanou branku hráli dál celé čtyři minuty stále ve třech! Naštěstí jsme situaci přestáli.

Ve druhé třetině jsme nechali hosty po naší chybě vyrovnat a poté také využít přesilovou hru. Ve 28. minutě tak svítilo nepříznivé skóre 2:3.

Dvakrát jsme dorovnali stav

Ve 29. minutě jsme ale dostali dvojnásobnou početní výhodu také my a dokázali jsme jí zužitkovat. Viktor Yakhanov poslal z pravého beka kotouč Janu Nekvindovi k pravé tyčce a ten vybídl ke skórování u levé tyčky číhajícího Michaela Čejku, parádní akce - 3:3.

Místo dalšího obratu nám ale soupeř znovu rychle odskočil. Ve 32. minutě využil další přesilovku - 3:4.

Nám se povedlo srovnat až v polovině poslední třetiny, když se na brankovišti se svou tečí po nahození Viktora Yakhanova prosadil Martin Trapl - 4:4. Rozuzlení pětiminutové nastavení nepřineslo, tak přišly na řadu samostatné nájezdy.

Nájezdy: Kuba Kašpar a Petr Rozhon

V těch opět kraloval Kuba Kašpar, který zlikvidoval všech pět pokusů Písku. Na naší straně se potom prosadil jediný exekutor - Petr Rozhon, který parádním blafákem do forhednu "vykoupal" hostujícího gólmana. Mohli jsem se tak radovat z další výhry, tentokrát za dva body.

V sobotu nás čeká znovu domácí zápas. Od 18 hodin přivítáme exprvoligové Vrchlabí.

HC STADION CHEB - IHC KRÁLOVÉ PÍSEK 5:4sn
Branky a nahrávky: 6. Parshakov (Trapl, Iakhanov), 9. Čejka (Stejskal, Nekvinda), 29. Čejka (Iakhanov, Nekvinda), 49. Trapl (Iakhanov, Krutina), rozh. náj. Rozhon – 16. Volf (Dudáček), 27. Macháček (Hanus), 28. Novák (Bednařík, Matiášek), 32. Radoš (Bednařík).

Cheb: Kašpar (Tichon) – Leština, Shikut, Kořán, Iakhanov, Stejskal, Strýček (C) – Fečo, Konášek, Nekvinda (A), Trapl, Troška, Rozhon, Krutina, Čejka (A), Vašíček, Parshakov. Trenér: Petr Nekvinda.
Písek: Novák D. (Kříž) – Novák F., Dudáček, Kurfürst, Hanus, Turek, Radoš – Hrakholski, Macháček, Hollar, Prášek, Koupal, Andrle, Brož, Matiášek, Volf (C), Novotný, Pouzar, Bednařík. Trenér: Tomáš Matušík.
Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 195.