Na Vrchlabí jsme nestačili, zkušenější hosté v čele s Janem Hlaváčem chytrou hrou dokráčeli k výhře 0:4

neděle 09. října 2022 / Redakce

V sobotu zavítal do Chebu vloni ještě celek Chance ligy Stadion Vrchlabí

Vrchlabí s Janem Hlaváčem v sestavě

V sobotním 6. kole jsme na svém ledě přivítali Stadion Vrchlabí, který do druhé ligy sestoupil z Chance ligy. Hosté měli na svém kontě před utkáním pouze jeden bod, když se ale na začátku sezóny dávají teprve pomalu dohromady a navíc hráli duely s týmy ze špičky soutěže. V dresu Vrchlabí se také představil 46 letý bývalý český reprezentant a hráč se 446 starty v NHL Jan Hlaváč.

Bez branek skoro do půlky zápasu

Na gól se čekalo podobně jako při našem utkání v Mostě až téměř do poloviny zápasu. My jsme mohli několikrát přetočit duel na svou stranu, to se ale nepovedlo.

"Kašpy" náš podržel, ani my jsme své šance nezužitkovali

V první třetině byl ve větší permanenci náš brankář Kuba Kašpar, ten musel likvidovat vyložené šance Moníka, Chalupy a Hlaváče, kteří se "ocitli" sami před brankou, hostující Tatar v přečíslení dva na jednoho minul naši odkrytou klec. My jsme si vypracovali největší šance v samotném závěru úvodní dvacetiminutovky. Jarda Vašíček měl po vysunutí od Michaela Čejky málo času k lepšímu zakončení a stejní hráči pořádně zavařili hostům na jejich brankovišti ještě vteřinu před koncem při naší přesilové hře. Překonat Krinwalda v kleci Vrchlabí se nám ale nepodařilo.

Na začátku druhé části jsme měli dokonce minutovou početní výhodu 5 na 3. V té jsme ale "vyrobili" největší šanci pro hosty a Kuba Kašpar si musel pohlídat zakončení Tatara mezi své betony.

Náš ležící zraněný hráč a vedoucí gól hostů

Zlom v utkání přinesla 29. minuta. Při naší příležitosti Šimon Krutina na brankovišti nezasunul kotouč do prázdné branky, naopak zůstal ležet na ledě, hlavní sudí Lukáš Pastier, ale žádný faul neviděl. Hosté tak přenesli rychle hru do naší třetiny a tam své přečíslení korunovali přesnou střelou Urbana do pravého horního růžku - 0:1.

Marek Konášek z brejku nesrovnal

Vzápětí mohlo být srovnáno, Marek Konášek ale v brejku neuspěl!

Hosté v přesilovce odskakují

Hokejový bůh tak vyzval znovu hosty. Na trestnou lavici putoval náš Ondra Leština a Vrchlabí předvedlo jak s nabídnutou příležitostí naložit, Chalupa upravil z dorážky na 0:2.

Tlak jsme nezužitkovali, faul sudí neviděl, hosté z protiútoku udeřili

Nevzdali jsme to, znovu zapli, vytvořili si tlak, hlavní sudí Pastier, ale neviděl ani krosček na Petra Rozhona. Po otočení hry přidal ve 35. minutě třetí branku hostí Hlaváč a uzemnil tak definitivně naše naděje na bodový zisk.

Ve třetí části Vrchlabí přidalo čtvrtý gól

Konečnou podobu výsledku stanovil ve 45. minutě při naší početní výhodě Chrtek, kterého trefil před naší brankou ze své rozehrávky z rohu kluziště náš gólman - 0:4.

Teď nás čekají dva zápasy na ledech soupeřů, ve středu se vypravíme do nedalekého Chomutova, v sobotu o poznání dál, do Jablonce.

HC Stadion Cheb - HC Stadion Vrchlabí 0:4 (0:0, 0:3, 0:1).
Branky:
29. Urban (Hlaváč, Chalupa), 33. Chalupa (Perička, Hlaváč), 35. Hlaváč (Krsek), 45. Chrtek

Cheb: Kašpar (Tichon) – Shikut, Leština, Kořán, Iakhanov, Strýček (C), Stejskal – Nekvinda (A), Konášek, Fečo, Trapl, Troška, Rozhon, Parshakov, Krutina, Čejka (A), Vašíček. Trenér: Petr Nekvinda.
Vrchlabí: Krinwald (Vacek) – Kynčl, Bendík (A), Kerekanič, Štembera, Fiala, Duran, Perička – Moník, Hlaváč, Chrtek, Poppel, Chalupa, Krsek, Tatar, Cerman, Duchan, Bláha (A), Urban (C), Šlaicher. Trenér: Tomáš Jirků.
Rozhodčí: Pastier – Motl, Baxa.

Diváci: 252.