V Chomutově u mikrofonu kouč Petr Nekvinda a útočník Jarda Vašíček

úterý 20. září 2022 / Redakce

Na ledě chomutovských Pirátů jsme předvedli povedený výkon, bohužel nám chyběl kousíček k překvapení v podobě bodového zisku. Poprvé v sezoně se do naší klece postavil Adam Horák (teď brankář HC Baník Sokolov) a předvedl výborný výkon. V utkání jsme šli dokonce do vedení, nakonec jsme ale zápas deset minut před koncem ztratili.

Chomutov byl v utkání určitě favoritem, my jsme svým způsobem outsideři, ale myslím, že v zápase to moc nebylo vidět. Hráli jsme dobře, byli jsme vyrovnaný soupeř, ale přeci jen nás bod stála zkušenost Chomutova. Udělali jsme na konci jednu nebo dvě chyby, když jsme zbytečně napadali dvěma hráči a chomutovský hráč projel mezi třemi hráči, vystřelil takovou šmudlu, která tam propadla a byla vítězná. Celkově si ale myslím, že ten zápas se divákům musel líbit. My si musíme spolu sednout a podívat se, na videu co jsme udělali špatně a více se snažit v příštích zápasech," zhodnotil duel na severu čech hlavní kouč Stadionu Petr Nekvinda.

Do vedení nás poslal ve 29. minutě při vlastním oslabení Jarda Vašíček. "Lehce jsem zatlačil v oslabení na hráče, co zavážel puk a donutil jsem ho k žabce, která navíc byla nepřesná. Pak jsem viděl, že to jeden nejbližší hráč od nich vypustil, tak jsem do toho kopnul a ani druhý bek, který se mi zdálo, že byl podstatně blíž k puku než já, mě nestihl a dostal jsem se do úniku, který jsem propasíroval tzv. do teploměru," popisuje svůj gól úspěšný střelec.

Jarda Vašíček měl v dalším průběhu ještě jednou podobnou příležitost. Tentokrát Běhulu v brance Pirátů ale nepřekonal. "Druhý nájezd vznikl tak úplně z ničeho, kdy jsem získal puk na naši modré čáře a začal bruslit k mantinelu a k tomu chomutovský bek zaškobrtl a proto jsem měl znovu volnou cestu do branky. Zvolil jsem zakončení na bekhend a kdybych to býval zvednul víc nad vyrážečku, mohli jsme jít do vedení. Bohužel se tak nestalo a mrzí mě to, měl jsem body v mých rukou a do budoucna se budu snažit takové šance proměňovat," litoval zahozené příležitosti.

"Váša" se v utkání "trefil" ještě jednou, bohužel, tam kam nechtěl. Při vyhazování puku o mantinel zasáhl v Chomutově našeho náhradního brankáře Kubu Kašpara, který si tak odnesl z utkání aniž by chytal pohmožděnou čelist a dva stehy na tváři. "Dostal jsem puk ve středním pásmu a chtěl jsem to nahodit tak, aby to náš bek mohl dojet z druhé strany a zároveň to měl gólman těžké chytit za brankou. Bohužel jsem to vystřelil moc vysoko a už jsem jenom viděl, jak to letí Kašpymu na hlavu. Hned jsem jel na střídačku a naštěstí to nebylo v rámci možností nic tak vážného…, psal jsem mu ještě druhý den a omlouval se, ale vzal to jako správný hokejista a tvrďák," líčí Jarda Vašíček.

Po utkání vládlo v naší kabině velké zklamání, bodový zisk na ledě velkého favorita byl hodně blízko. "Těžko se hledají slova, jak to hodnotit. Trenér stanovil taktiku, kterou jsme se snažili dodržovat a dařilo se to. Druhou třetinu to bylo trošku horší, ale soupeř ani my jsme nevyužili šance co jsme měli. Hory (Adam Horák) předvedl velmi dobrý výkon v bráně. Třetí třetina rozhodla jednou chybou a o to víc nás to mrzí, protože to už je 2 či 3 zápas, pokud chceme počítat Řisuty, kdy jsme měli bodovat a nestalo se tak. Doufám, že se to brzy otočí a tyhle těsné zápasy překlopíme na naší stranu," přeje si naše "87".

A Kuba Kašpar? "Rentgen dopadl v pořádku, čelist zlomená není," hlásí naše brankářská jednička.