Chebský orel zavítá do vlčího doupěte v Jablonci

sobota 15. října 2022 / Redakce

Dnes nás čeká 8. kolo druhé hokejové ligy a 270 kilometrová cesta za soupeřem

Historie

V novodobé historii se jedná o první vzájemný zápas. O vůbec první duel mezi hokejity z Jablonce a Chebu ale zdaleka nepůjde. Borci z obou měst se utkávali již ve 30. letech minulého století v samostatné soutěži německých klubů tehdejšího Československa. Oba týmy patřily ke špičce a oběma týmům se podařilo dobýt titul. Po záznamu, že Chomutov sehrál svůj historický první zápas proti Chebu, tady máme další indicii, že hokej k Chebu patří už pěknou řádku let.

Současnost

Zpět do současnocti. Jablonec je dlouholetým účastníkem druhé hokejové ligy. Aktuálně ale spadl na poslední příčku Západní konference. Vlci získali zatím 3 body a to hned v prvním utkání proti Buldokům z Řisut (5:2). Od té doby čekají marně na další bodový zisk. Doma těsně prohráli s Mostem 2:3, Příbramí 2:4 a Benátkami 1:5. Z venku si potom Jablonec přivezl porážky z Chomutova 6:4, Kobry 6:2 a Ústí 6:1.

My máme na 13. místě před jabloneckými Vlky náskok 2 bodů. V Jablonci nás čeká důležitý souboj a opět tvrdá práce. A také malé hřiště a přísní rozhodčí.

Duel začíná v 18 hodin.