Drama v Jablonci. Třikrát jsme prohrávali o dvě branky, nakonec jsme dokázali srovnat a v nájezdech si vzít výhru!

neděle 16. října 2022 / Redakce

V 8. kole druhé hokejové ligy jsme se vypravili do Jablonce nad Nisou.

První třetina 0:0

V bezbrankové první třetině jsme se obtížně sžívali s rozměrově menším kluzištěm, taktické pokyny jsme sice plnili, ale dopředu jsme toho moc nevymysleli, nebyl čas, nebyl prostor. Z minima šancí byli nebezpečnější domácí, kteří zahrozili ve 12. a 14. minutě.

Sedm gólů ve druhé třetině

Zatímco úvodní dvacetiminutovka gól nepřinesla, ve druhé části jich padlo hned 7. Do vedení jsme mohli jít my. Michael Čejka našel zpoza branky Patrika Šťastného, ten zblízka Horáka v kleci Vlků neprostřelil. Nedáš - dostaneš. Vzápětí domácí hráč střílel od modré metr mimo naší branku, jenže na takhle malém hřišti je všechno blízko, puk se odrazil od mantinelu, trefil zezadu Kubu Kašpara a skončil v naší brance - 1:0!

A situace se opakovala. Naše přesilovka, obrovský tlak, Rozhon, Parshakov, Nekvinda - domácí svatyně odolala. Vzápětí početní výhoda Jablonce, nevyhození kotouče, který jsme měli na hokejce a 2:0!

A mohlo být ještě hůře. Domácí Kapiška sám před Kubou Kašparem, ten ale zachránil naše naděje.

Potom jsme se přesvědčili, že na takovém "kanadském" hřišti dvoubrankové manko tolik neznamená. Jan Nekvinda sice v přečíslení nabídku Petra Rozhona netrefil, ale kotouč sledoval dál a z levého rohu ho vracel před branku - a mezerku si "černá guma" v postavení gólmana našla - 2:1! Potom vybojoval přesilovou hru Marek Konášek a kapitán Honza Strýček mířil parádně - 2:2!

Rychle nabyl - rychle pozbyl. Po necelé půl minutě už opět vedli domácí, po naší dvojchybě obkroužil branku útočník Maďar a Vlci znovu vedli - 3:2. A aby toho nebylo málo, za další dvě minuty nás uzemnil v přesilové hře Abraham - 4:2!

Nevzdali jsme to. Po předchozím přísném vyloučení Davida Trošky putoval teď ven pro změnu Jarda Vašíček, oslabení jsme ale ubránili. Pak nás z mizérie vytáhnul Petr Rozhon, zavezl kotouč do útočné třetiny a jeho bomba o horní tyčku byla slyšet daleko - a zase je to pouze o gól - 4:3. Srovnat mohl Martin Trapl, z bezprostředí blízkosti ale beton nepřehodil.

Třetí třetina - další odskočení domácích a naše vyrovnání

Drama pokračovalo ve třetí třetině. My jsme se snažili úvodní čtyři minuty doslova probít do šance. Hokejový bůh ale jako kdyby zkoušel naší trpělivost, první protiútok Jablonce a bylo to znovu o dva - 5:3!

Ve 46. minutě ale ukázal přesně seřízená mířidla Michal Fečo, znovu pěkně o horní tyčku - 5:4! A z podobného místa v 55. minutě dopravil kotouč do jablonecké branky Andrej Šikut!!! Srovnáno 5:5!

Ani to nebyl na malém hřišti ještě konec. Domácí si v poslední minutě vytvořili pořádný nápor, a v posledních sekundách se domácí útočník na brankovišti chytal za hlavu, ale přestáli jsme.

Prodloužení

V pětiminutovém prodloužení jsme byli jasně lepším týmem! Rozhodnout mohl opět Andrej Šikut, ten sice překonal v přečíslení po parádní nahrávce Petra Rozhona brankáře, ale puk skrz brankoviště poslal těsně mimo!

Nájezdy, vzadu Kašpar, vepředu Krutina

V nájezdech jsme si potom tradičně zopakovali náš "naganský" model. Vzadu vychytaná nula Kuby Kašpara, na druhé straně jediný úspěšný střelec, tím byl tentokrát Šimon Krutina. Velmi důležité dva body!

Ve středu jdeme doma na Příbram, která se posunula po výhře v Letňanech do čela Západní konference.

HC VLCI JABLONEC - HC STADION CHEB 5:6sn (0:0, 4:3, 1:2 - 0:0 - 0:1).
Branky: 22. Maďar (Abraham, Folda), 28. Had (Strnad, Dušek), 30. Maďar, 32. Plíhal (Abraham), 44. Dušek (Strnad, Kačírek) – 29. Nekvinda (Jachanov, Šikut), 30. Strýček (Čejka, Šťastný), 38. Rozhon (Vašíček, Konášek), 46. Fečo (Jachanov, Trapl), 56. Šikut (Čejka, Leština), rozh. náj. Krutina.

Jablonec: Horák – Abraham, Filip, Koutecký, Had, Pavlů (A) – Brokeš, Jursa, Kačírek – Maďar, Plíhal (C), Švík – Dušek (A), Kapička, Folda – Strnad, Bouřil. Trenér: Jan Šuráň.
Cheb: Kašpar – Šikut, Kořán, Stejskal, Jachanov, Strýček (C), Pohanka – Troška, Fečo, Nekvinda (A) – Konášek, Trapl, Šťastný – Rozhon, Parshakov, Krutina – Čejka (A), Vašíček. Trenér: Petr Nekvinda
Rozhodčí: Bernat – Kettner, Brož.