Proti Příbrami to doma nevyšlo

čtvrtek 20. října 2022 / Redakce

O překvapení jsme se v 9. kole druhé hokejové ligy nepostarali, s vedoucím celkem Západní konference jsme prohráli 4:8.

Ne, středeční večer se nestal tím vyjímečným. K tomu jsme potřebovali hrát na hranici svých možností, bez chyb a s notnou dávkou štěstí. To se tentokrát nekonalo.

Zápas začal strašidelně, po nedorozumění v našem obraném pásmu se hosté dostali k nebezpečné střele po půl minutě hry.

Poté jsme se pustili do bitvy s favoritem, hráli aktivně, jenže.... ve 3. minutě chybělo pár centimetrů k tomu aby kotouč opustil naší třetinu, nestalo se, puk si vzal na modré čáře hostující Urban posunul ho Gengelovi a ten poslal Příbram do vedení - 0:1.

Po nevyužité přesilovce jsme po obléhání příbramské svatyně v 7. minutě přeci jen srovnali Martinem Traplem, který dobře vysledoval odražený kotouč - 1:1!

Na začátku 12. minuty už jsme ale zase prohrávali. Gengel z pravé strany hledal přihrávkou svého spoluhráče, kotouč se ale od hokejky bránícího hráče nejdříve zvedl, potom trefil dalšího hráče do ramene, změnil směr a zaplul nešťastně do naší klece - 1:2!

A pokračovalo se v nastaveném trendu. My těžce, ale odhodlaně vypracované šance a hosté lehce přecházející do velmi nebezpečných situací, navíc využívající každé naše zaváhání.

V 15. minutě jsme dokázali znovu dorovnat skóre, Jarda Vašíček vyvezl po pravé straně kotouč až do útočné třetiny, na levé straně mu najel David Troška a ukázkovou akci zakončil "z první" do odkryté branky - 2:2!

O tvrdě vybojové srovnání jsme ale znovu hodně jednoduše přišli. V 18. minutě jsme vyrobili chybu ve středním pásmu a Kafka se v úniku nemýlil - 2:3.

Na začátku druhé části se potom odehrál klíčový moment. Po našem tlaku jsme ve 23. minutě nepokryli Pinkase u odraženého puku a za 34 vteřin jsme nechali skórovat také Kafku - 2:5.

Po chvíli "opaření" se vzpamatoval nejprve náš kotel, který začal fandit ještě zarputileji a stejně se ještě do prakticky rozhodnutého zápasu opřeli naši hráči. Až do konce utkání jsme poctivě pracovali alespoň na korekci skóre. Ve 43. minutě se podařilo snížit na 3:5 Tomášovi Rohanovi. Více gólově přiblížit se nám ale nepodařilo.

Hosté odskočili po deseti minutách znovu na rozdíl tří branek - 3:6. Potom ještě udeřil v oslabení Šimon Krutina, ale stejně jako v Chomutově jsme v této přesilovce soupeře stačili inkasovat a v závěrečných minutách potom upravil na konečných 4:8 svým třetím gólem Gengel.

V sobotu od 18 hostíme na domácím ledě Děčín!

HC STADION CHEB - HC BANÍK PŘÍBRAM 4:8 (2:3, 0:2, 2:3).
Branky: 7. Trapl (Paršakov), 15. Troška (Vašíček, Fečo), 43. Rohan, 53. Krutina (Šik, Leština) – 3. Gengel (Urban), 12. Gengel (Kafka, Zdeněk), 18. Kafka (Gengel), 23. Pinkas (Patzelt, Procházka), 24. Kafka (Gengel, Káník), 52. Kafka (Saňa, Gengel), 54. Hasman (Eret, Jelínek), 57. Gengel (Kafka, Urban)

Stadion: Kašpar (Tichon) – Strýček (C), Yahanov, Stejskal, Šikut, Kořán, Leština, Šik, Pohanka – Troška, Fečo, Vašíček – Krutina, Trapl, Čejka (A) – Nekvinda (A), Šťastný, Konášek – Paršakov, Rohan.Trenér: Petr Nekvinda.

Příbram: Jiroušek (Šorf) – Patzelt, Vinš, Jelínek, Saňa (A), Zedek, Havlín, Zdeněk – Matějka, Brzák, Kafka – Procházka, Eret, Gengel (C) – Káník, Pinkas, Urban, Hasman, Šinágl. Trenér: Pavel Marek.
Rozhodčí: Červenka – Charvát, Sýkora. Diváci: 150.