Povedený hokejový večer. Děčín jsme vyřešili osmi góly!

úterý 20. září 2022 / Redakce

Sestava do zápasu

S Adamem Horákem v brance, bez nemocného kapitána Honzy Strýčka, jehož úlohu převzal Vojta Šik, a se dvěma novými posilami v útoku, zkušeným 34 letým Vladislavem Vrtkem a 22 letým Emmanuilem Shafeevem. Tak jsme nastoupil do domácímu zápasu proti Děčínu.

Hotovo po první třetině, vedeme 4:0

Utkání nabralo už v první dvacetiminutovce rychlý spád a po první třetině bylo prakticky rozhodnuto, když jsme si vytvořili čtyřbrankový náskok. Střeleckou smršť odstartoval v 7. minutě Marek Konášek, který se přes faul obránce prodral po pravé straně do útočného pásma, na jeho přihrávku si na levé straně sjel Michael Čejka a z první poslal kotouč za Lavingera - 1:0.

O chvíli později hosté dostali výhodu přesilové hry, ale sami se o ní po dvaceti sekundách faulem připravili. Při hře 4 na 4 se potom prosadil svým výletem až z hlouby obranného pásma Patrik Šťastný - 2:0! Důležitý moment.

Zápas se rychle přetáčel na naší stranu. V 16. minutě nikomu nepůjčil v útočném pásmu kotouč Emmanuil Shafeev, po jeho kroužení pásmem obránce Andrej Shikut dobře přečetl hru a počkal si u levé tyčky na přihrávku - 3:0.

A o dvě minuty později dokonal zkázu hostů sám Emmanuil Shafeev, který z trestného střílení po kličce do forhendu upravil na 4:0, když se předtím Děčínští při našem tlaku poskládali ve čtveřici do branky a zalehli puk.

Druhá třetina: Žádné polevení, pracujeme dál a posunujeme skóre na 6:0

Ani po první přestávce utkání nenabralo jiný směr. Pokračovali jsme v kvalitním výkonu a žádné drama nepřipustili. Naopak. Ve 28. minutě předvedl svůj střelecký instinkt "zabijáka" Vláďa Vrtek. Ten si počíhal v útočné třetině na chybu hostí a po "mrtvé vteřině" střelou po ledě zvýšil na 5:0. A na 6:0 upravil v závěru druhé třetiny Venca Stejkal po asistenci Michala Feča a Patrika Šťastného, parádní akce!

Třetí čast: Hosty jsem nechali snížit za stavu 8:0. Šanci dostal Nir Tichon

Stadion - to byl v sobotu nezastavitelný stroj. Na začátku třetího dějství Nikolaj Parshakov posunul skóre na 7:0 po přihrávce Emmanuila Shafeeva a v 51. minutě ztečoval nahození Vládi Vrtka do klece Děčína Michael Čejka - 8:0!

Hosty jsme ještě nechali v 53. minutě snížit po naší chybě na konečných 8:1. To už v naší brance stál Nir Tichon, který ve 47. minutě dostal šanci po neomylném Adamovi Horákovi.

Výborný hokejový večer jsme zakončili vzájemnou děkovačkou s fanoušky.

Teď nás čekají tři zápasy na ledech soupeřů. Dvakrát se vypravíme do Prahy, na Kobru a do Letňan, a poté do Tábora. Doma se představíme znovu až 5. listopadu proti Benátkám.

HC STADION CHEB - HC DĚČÍN 8:1

Branky: Branky a nahrávky: 7. Čejka (Konášek, Nekvinda), 14. Šťastný (Leština), 16. Shikut (Shafeev, Parshakov), 18. Shafeev (TS), 28. Vrtek, 40. Stejskal (Fečo, Šťastný), 43. Parshakov (Shafeev), 51. Čejka (Vrtek, Šik) – 53. Nezbeda

HC Stadion Cheb: Horák (47. Tichon) – Leština, Troška, Stejskal, Shikut, Kořán, Iakhanov, Šik (C), Pohanka – Shafeev, Konášek, Trapl, Nekvinda (A), Čejka (A), Fečo, Vrtek, Rozhon, Šťastný, Krutina, Parshakov, Vašíček
Trenér: Petr Nekvinda HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Černohorský, Brož, Loukota, Charvát, Klement, Kučera – Kuchynka, Macek, Faigl, T. Nezbeda, Volráb, D. Tůma, Trávníček (C), L. Nezbeda, Zajan (A), J. Tůma
Trenér: Tomáš Mareš
Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Motl