Venkovní sérii začneme ve středu na Kobře

středa 26. října 2022 / Redakce

Třikrát ven

Po dvou domácích zápasech nás čekají hned tři utkání na ledech soupeřů, kdy se postupně představíme na Kobře Praha, v Letňanech a nakonec v Táboře. Jak je vidět, půjde o velmi těžké duely.

Kobra bez Bříšky a Tondra

Jako první se nám postaví v pražském Braníku Kobra. Ta vloni patřila spolu s Táborem a Příbramí k elitním týmům naší skupiny. Před sezónou ale Pražané přišli o svou hlavní údernou sílu, respektive o dva hráče ze svého excelentního prvního útoku, opustil je nejlepší hráč v kanadském bodování celé soutěže Kamil Bříška, který zamířil do Benátek a s hokejem skončil Lukáš Tondr.

Po špatném úvodu Pražané najeli do vítězných kolejí

Změnám v kádru také odpovídal začátek soutěže. Kobra úvodní tři duely prohrála. Pražané ale postupně doplnili soupisku a stoupají tabulkou vzhůru. V dalších sedmi zápasech brali hned pětkrát výhru, když si připsali mimo jiné skalp Chomutova, prohráli jen v Příbrami a v domácím derby s Letňany. Aktuálně patří Kobře v tabulce 8. příčka se 14 body a lehce pasivním skóre 30:32. My máme podobné, 34:36. Bodů máme zatím 10 a jsme na 11. místě Západní konference, bod za desátým Děčínem, tedy pozicí, která zajišťuje účast v play off (do vyřazovacíh bojů naskočí deset nejlepších celků).

Po domácí výhře nad Děčínem nás čeká duel na "mini hřišti".

V posledním utkání jsme doma smetli Děčín a v nastaveném trendu chceme pokračovat. Na malém branickém hřišti to ale bude znovu trochu jiný hokej. Na Kobře je šířka hřiště jako v NHL 26 metrů, ale oproti zámoří je kratší o 3 - 4 metry. My máme na našem zimáku pro změnu "kanadskou délku" 60 metrů, ale vůči NHL širší o 3 metry. V Praze tak naším hráčům budou na dýlku i šířku "chybět" v porovnání s domácím zimním stadionem hned 3 metry.

Začíná se v 18 hodin.