Porážka 6,5 vteřiny před koncem!

čtvrtek 27. října 2022 / Redakce

Druhá hokejová liga měla ve středu na programu 11. kolo.

Na čtyři pětky a s Nirem Tichonem v kleci

Do Braníka jsme poslali rovnou čtyři kompletní pětky. A s jedním velkým ALE... Chyběl totiž první gólmana Kuba Kašpar a kvůli zranění nebyl k dispozici ani sokolovský Adam Horák. Do klece tak musel muž, který ve 28 letech okusil minulou sobotu vůbec poprvé druhou hokejovou ligu. Proti Děčínu dostal Nir Tichon šanci za rozhodnutého stavu 7:0, tentokrát se měl představit od začátku. Navíc s jedním "bonusem". Úterní předzápasový trénink totiž nedokončil, po tvrdém zásahu pukem do masky se za doprovodu spoluhráčů silně otřesený odpotácel z ledu....

První třetina 1:1

Na Kobře jsme odehráli výborné utkání. Od 5. minuty jsme sice po nahození Nováka prohrávali, ale v 11. minutě se nám podařilo srovnat Jardou Vašíčkem - 1:1. A po většinu duelu jsme byli aktivnějším a nebezpečnějším týmem.

Nevyužité šance včetně trestného střílení...

Zvláště ve druhé třetině jsme si zápas "mohli vzít". Ze svých gólových příležitostí, včetně trestného střílení Martina Trapla, jsme ale nic nevytěžili.

Zužitkovaná výhoda domácího prostředí

Ve třetí dvacetiminutovce, respektive v posledních deseti minutách, nás čekaly na pražském ledě nakonec perné chvilky, když byl poměr vyloučených 1:6! Hráli jsme dál výborně, přežili dvojnásobné oslabení, jenže v přesilovce 6,5 (!!!) vteřiny před sirénou jsme přeci jen kapitulovali, když Tichona prostřelil z levé strany Houška!

V sobotu jedeme do Prahy znovu, tentokrát do Letňan. Buly je na programu v 17 hodin.

HC KOBRA PRAHA - HC STADION CHEB 2:1 (1:1, 0:0, 1:0).
Branky: 5. Novák (Straka, T. Šťastný), 60. Houška (Novák, T. Šťastný) – 11. Vašíček (Rozhon, Krutina)

Kobra: Sochůrek – Tůma, Duda, Knesl (A), Ženíšek, Holý, Straka, Svach – Houška, Janča, T. Šťastný (C), Petrák, Míšek, Petrov, Martínek, Jedlička, Ksandr, Zídek, Novák, Daniel.Trenér: Miloslav Šeba.
Cheb: Tichon (Kašpar) – Strýček (C), Iakhanov, Kořán, Troška, Shikut, Leština, Šik, Stejskal – Shafeev, Konášek, Trapl, Nekvinda (A), Čejka (A), Fečo, Vrtek, Rozhon, P. Šťastný, Krutina, Parshakov, Vašíček. Trenér: Petr Nekvinda.